Культура

Чернігівські театрали потрапили до фіналу “Taking the Stage”

“Taking the Stage” – це щорічна театральна програма-конкурс, яка дає можливість українським театрам спільно з режисерами-початківцями створити художньо оригінальні та суспільно значимі постановки за підтримки театральних фахівців зі Сполученого Королівства.

Цього року на конкурс надійшло 42 заявки від 32 театрів (драматичних, лялькових і дитячих), з яких 21 державний та 11 приватні. 4 з отриманих заявок – на постановки лялькових театрів. 28 заявок отримані від режисерів із Києва, 5 – з Харкова, 3 – з Дніпра та по одній із Запоріжжя, Чернігова, Одеси, Львова, Івано-Франківська й Маріуполя.

Ігор Білиць та Чернігівський обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка потрапили до числа 12 фіналістів.

6-7 жовтня у рамках міні-фестивалю, що відбудеться в Довженко-Центрі (м. Київ), конкурсанти-фіналісти покажуть ескізи пропонованих вистав.

За результатами показів журі обере трьох переможців, які отримають менторську підтримку від українських та британських театральних режисерів, гранти по 30 тисяч гривень у бюджет майбутніх постановок, ліцензії на постановки обраних ними літературних творів та промо-підтримку майбутніх прем’єр.

Джерело: British Council

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button