Культура

Чернігівський екскурсовод потрапив до ТОП-8 найяскравіших гідів

Яскравий образ, непересічна ерудованість, іскрометний гумор і занурення в атмосферу міста – ось секрет популярних екскурсоводів, які дарують незабутні емоції.

Zruchno.Travel зібрав у різних містах України справжню колекцію гідів, чиї екскурсії ви запам’ятаєте надовго. Таким чином сформувалася ТОП-8.

Із Чернігова до рейтингу потрапив Ервін Міден. Чернігівський гід із німецьким корінням прокинувся знаменитим улітку цього року, коли до Facebook потрапив уривок відео однієї з його гуморних екскурсій, яка більше нагадує стендап-шоу коміка, ніж традиційну лекцію на історичну тему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Ервін Міден – екскурсовод, який прославився на всю Україну за день

Дотепний екскурсовод там сипле «дорослими» жартами про пригоди великих князів і гетьманів, рясно використовуючи місцевий суржик – суміш української, білоруської та російської, а публіка відверто веселиться.

Насправді Ервін Міден – не актор чи гуморист, а цілком серйозний історик. Закінчив аспірантуру Інституту історії, етнології та правознавства імені Лазаревського, зараз планує захистити дисертацію. Робота екскурсовода для нього – скоріше хобі та підробіток. Але висока конкуренція з боку класичних екскурсоводів на чернігівському туристичному ринку змусила шукати свою нішу розважальної екскурсії.

Хоч не всі колеги сприйняли з розумінням його особливий стиль викладення, сам Ервін стверджує, що змістовність екскурсії від цього не страждає, адже він подає якісний матеріал, хоч і жартома.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button