Культура

Чернігівський муздрамтеатр відкриває сезон і готує 5 прем’єр

Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка цього року на місяць раніше починає новий, 96-й, сезон, і першого глядача прийме 3 вересня.

Про це на пресконференції повідомив генеральний директор театру Сергій Мойсієнко.

«Торік найактивніші місяці для театру та глядачів забрали карантин і локдауни. Тому зараз ми вирішили почати на місяць раніше, тобто, 3 вересня, і працювати так, як дозволить епідемічна ситуація. Сподіваємося, що в цьому році вона для нас не буде такою болючою», — сказав очільник установи.

За словами Мойсієнка, відмінністю нового сезону буде непроведення восени традиційного міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» через те, що він не отримав фінансового підкріплення. Натомість колектив театру братиме участь у подібних заходах у Львові та Сєвєродонецьку. Крім того, двічі з’їздить на гастролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф із Чернігівщини розповів, як працював із президентом Кравчуком

З репертуаром найближчих місяців журналістів ознайомив художній керівник-головний режисер театру Андрій Бакіров. Він повідомив, що 96-й сезон артисти відкриють великою концертною програмою. У її першій частині прозвучать патріотичні номери з виступу колективу в День Незалежності, а друга буде розважальною.

«Ми мажорно розпочнемо цей сезон, щоб він задав нам позитивну тональність на подальшу роботу», — сказав Бакіров.

Щодо прем’єр, то лише до Нового року їх у театрі покажуть 4-5. Першою буде вистава «Мауглі» за твором Редьярда Кіплінга режисерки Анастасії Кузик. У програмі вона стоїть на 19 та 26 вересня, і квитки вже продаються.

Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка веде свою історію з 1926 року, коли в місті Зінов’євську (нині Кропивницькому) створили пересувний Робсільтеатр імені Т.Г. Шевченка. У 1933 році вся його трупа була направлена в Чернігівську область, де й стала основою колективу уже стаціонарного муздрамтеатру. У листопаді 1959 він отримав нове приміщення, де працює і досі.

У минулому році через карантинні обмеження театр не працював 5 місяців. Роботу відновив 12 серпня, а 28-го показав прем’єру, яка мала відбутися ще 27 березня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button