Культура

Чим зайнятися на карантині: чернігівські майстри дають безкоштовні онлайн-уроки народної творчості

Майстри Чернігівського обласного центру народної творчості розпочали проєкт, що залучатиме жителів області до народної культури. Під час карантину вони проводять безкоштовні онлайн-уроки для всіх охочих.

За словами самих майстрів, змінити активний спосіб життя на домашній режим непросто. Тому вони пропонують знайти серед онлайн-занять те, яке сподобається найбільше.

На YouТube-каналі центру вже можна знайти два уроки. Перший із них провела керівник студії «Народна лялька» Аліна Каплюк. У відео вона розповіла, як власноруч зробити ляльку-мотанку, та надала покрокову інструкцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончар із Чернігівщини на час карантину проводитиме онлайн-майстер-класи

Як робити такі обереги і кому їх дарувати, зазвичай вона навчає дітей, але тепер на цих уроках можуть побувати і дорослі.

Другий урок присвячений писанкарству. Його провела провідний методист із виставкової діяльності та розвитку народних ремесел і художніх промислів Маріанна Ваценко. Її роботи були учасниками багатьох виставок і ярмарків.

У центрі народної творчості вважають, що такі онлайн-заняття дають гарну можливість ознайомитися з народною культурою, побутом українців. Це чудова нагода поринути в світ мистецтва, дітям пізнати щось нове у своєму житті або навіть віднайти в собі нові творчі завдатки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button