Культура

Фронтове турне військових артистів з Чернігова (Фото)

Напередодні Різдва Христового творчий колектив Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України здійснив музичне турне прифронтовими містами і селами Луганської області та привітав воїнів з наближенням одного із найбільш урочистих і радісних християнських свят.

Впродовж трьох днів на військовому «Кразі» артисти подолали сотні кілометрів бездоріжжя та дали низку яскравих концертів у Сєвєродонецьку, Привіллі, Лоскутівці, Кримському та Щасті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові на передовій отримають подарунки до свят з Чернігівщини

Виступали артисти як на сцені місцевих будинків культури, так і безпосередньо у розташуванні військових частин в їдальні, казармі, клубі. Також військові митці привітали з наближенням свята військовослужбовців, які проходять лікування через поранення і хвороби у військовому шпиталі.

Концертні програми складалися з виключно українських новорічних, патріотичних, ліричних, веселих і жартівливих пісень. У програмі були і зокрема дуже популярні пісні «Водограй», «Червона рута», «Армія з народом», «Новорічна ніч», «Оберіг» та багато інших.

Глядачі дуже тепло зустрічали артистів, гаряче аплодували, багато хто з них підспівував вокалістам, виходив на сцену зі словами щирої вдячності за чудовий концерт, дарували військові дрібнички і символіку, зокрема шеврони частин. А командування частин вручало артистам подяки і грамоти.

Наше турне було дуже вдалим, тому що проводилося напередодні Різдва. А Різдво для кожної людини є домашнім, сімейним святом, розповів начальник Військово-музичного центру підполковник Ігор Кішман. – І через пісні наших солістів глядачі ніби відчули домашнє тепло, жіночу ласку і радісний дитячий сміх, на мить вони ніби побували у себе вдома, у своїй сім’ї. Це було дуже емоційно, у багатьох людей на очах навіть бриніли сльози. Для мене і наших солістів Івана Супруна, Дар’ї Заводун, Наталії Дядюсь, Тетяни Манойленко це музичне турне запам’яталося щирістю почуттів глядачів, надзвичайно теплим сприйняттям, людяністю і передріздвяним позитивним настроєм.

Олександр Парій,

Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button