Культура

Капела бандуристів ім. О.Вересая закликала весну залишатись довше (Фото)

Сюрприз — концерт-змагання «А хто кращий — скажіть ви!» — підготували артисти Капели бандуристів ім. О.Вересая своїм глядачам. Ансамблі, дуети, тріо, соло, оркестрова група у цій програмі «змагалися» між собою за прихильність публіки 24 травня на сцені обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Про це повідомили у прес-центрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

«Капела бандуристів імені Остапа Вересая сьогодні своїми піснями закликає весну залишатися якомога довше, бодай у наших серцях і душах, адже весна — це, перш за все, молодість і надія на щастя», — кажуть музиканти.

Тому й прозвучали у концерті твори, які, за словами артистів, дають наснагу до життя, в тому числі Фантазія композитора Ігоря Марченка на українську народну пісню «Ніч яка місячна», «Українська полька» Григорія Верети, своєрідна візитівка Чернігівського краю — пісня Ігоря Шамо на вірші Дмитра Луценка «Зачарована Десна»…

Значна частина програми «А хто кращий — скажіть ви!» — народні пісні: «Ой, там, за лісочком», «Та туман яром котиться», «Казав мені батько», «Ой, дівчино, шумить гай», «Раз я їхав за снопами».

І, звичайно, у «весняному» концерті Капели бандуристів не могли не прозвучати твори, темою яких є кохання – «А ми цілуємось з тобою» Раїси Борщ на слова Дмитра Іванова, «Як надійшла любов» Олександра Білаша, «Весни юності» Раїси Борщ та Анатолія Покришеня та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці Короленка презентують збірку поезій Світлани Камишної-Терещенко

У творчому змаганні «А хто кращий — скажіть ви!» взяли участь дуети  Василя Біжовця і Сергія Сидоренка,  Дмитра Аксьона і Максима Єфанова,  Анатолія Губка і Лідії Тарасенко,  Василя Біжовця і Наталії Лагунець,  Лілії Козлової і Сергія Сидоренка,  Вікторії Шульги і Дмитра Аксьона,  Володимир Уса і Бориса Калініченка, солісти Валерій Онишків, Алла Калашник, Лідія Тарасенко, тріо у складі  Лідії Тарасенко, Лілії Козлової і Вікторії Шульги, оркестрова група колективу. А завершив концерт незамінний сімейний і творчий дует у складі художнього керівника і головного диригента капели, заслуженої артистки України Раїси Борщ і головного хормейстера колективу, заслуженого працівника культури України Миколи Борща.

Кожен глядач цього вечора сказав своє слово — обрав свого переможця у творчому змаганні артистів Капели бандуристів ім. О.Вересая. Глядацьке журі очолили заслужений артист України Іван Круш та поет і драматург Анатолій Покришень. Переможці були визначені. От тільки переможених не було, адже програма “А хто кращий — скажіть ви!” об’єднала всіх, хто любить чарівну українську пісню.

Ще статті по темі

Back to top button