Культура

На Чернігівщині зʼявився ще один дитячий простір

У День святого Миколая на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відкрили ігрові зони, кімнати для роботи з батьками та дітьми, кінозону. Все це стало можливим завдяки міжнародній благодійній організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка Україна».

Це вже другий дитячий простір, створений у Чернігові (перший запрацював у липні). Тут на дітей чекають різноманітні розвивальні та арттерапевтичні заняття, а батьки можуть отримати емоційну підтримку, допомогу фахових спеціалістів щодо розвитку та виховання дітей.

І головне, всі активності – безкоштовні.

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

Загалом мета такої ініціативи – допомогти внутрішньо переміщеним особам швидко й ефективно адаптуватися на новому місці. Втім, як запевняють організатори, двері нових просторів відчинені для всіх дітей і їхніх батьків шість днів на тиждень (крім неділі), з 9:00 до 18:00.

Довідково. «СОС Дитячі Містечка» – благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля запобігання сирітству в Україні, заради розвитку сімейних форм виховання для дітей без батьківського піклування і для підтримки молоді, що починає доросле життя. Організація є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf), працює відповідно до Конвенції ООН про права дитини та поширює її принципи.

Ще статті по темі

Back to top button