Культура

На чернігівську сцену повертається вітчизняна класика

Цього вівторка на чернігівській сцені відбувся показ ще однієї поновленої вистави, яка упродовж багатьох років входить до репертуарної афіші театру. Це – одна з найвідоміших вітчизняних класичних комедій «За двома зайцями» за однойменною п’єсою Михайла Старицького.

Поставлена у 2007 році та поновлена через десять років режисером, засл.діячем мистецтв України Вірою Тимченко, ця комедійна вистава у вересні 2021 року була всоте представлена шанувальникам театру. Після вимушеної перерви у діяльності закладу, спричиненої нападом на Україну російських загарбників, творчий склад театру знову повертає чернігівцям можливість доторкнутися до невмирущих джерел класичної української драматургії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Разом до Перемоги!»: у чернігівському драмтеатрі пройде святковий концерт

Глядачі з радістю пізнавали своїх улюблених акторів у сценічних образах героїв спектаклю, зокрема, заслужених артистів України Антоніну Баглій, Едуарда Брагіду, Любов Колесникову, Наталію Максименко, артистів Миколу Бичука, Світлану Бойко, Петра Великого, Наталію Гнатенко, Валентина Кореня, Миколу Лемешка, Владислава Лещенка, Олександра Манастирського. Успішним дебютом у ролі Галі став виступ молодої актриси Оксани Ленчевської.

У трактовці шевченківців комедійна історія про збанкрутілого спритного цирульника, який прагне розв’язати свої фінансові проблеми шляхом вигідного шлюбу з багатою нареченою, перетворилася на захопливу музичну виставу, що виконувалася у супроводі оркестру театру під орудою головного диригента, засл.артиста Україна Олексія Рощака.

Натхненна гра талановитого акторського ансамблю, чудове музичне оформлення, оздоблені рольовими ознаками співи і танці – все це створювало піднесений настрій глядачів, які і насміялися досхочу, й отримали задоволення від яскравого сценічного дійства.

Після завершення вистави глядачі, захоплено аплодували виконавцям, дякуючи за чудову гру і подарований гарний настрій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Ще статті по темі

Back to top button