Культура

Ніжинські гумористи стали учасниками “Ліги Сміху” (Фото)

Із 4 по 9 лютого в Одесі проходив третій Чемпіонат України з гумору «Ліга Сміху 2017». Фестиваль зібрав понад 160 команд зі всієї України: зовсім юних і старожилів КВК-жанру, тих, про кого ніхто не чув, і тих, кого вже впізнає вся Україна. Адже перш, ніж потрапити на відбірковий телевізійний Гала-концерт «Ліги Сміху», командам доводиться пройти непростий, насичений, але крутий і драйвовий шлях.

Цього року поборотися за це місце і здобути новий неоціненний і ні з чим не зрівняний досвід вирушила збірна команда Ніжинського агротехнічного інституту «2х2» у складі Євгена Семенка та Юлії Савенко. Ми вирішили почути їхні емоції «з перших вуст», щойно вони зійшли з потяга на рідній ніжинській землі. І ось, що вони нам розповіли…

«Це був наш перший фестиваль Ліги Сміху. До останнього моменту ми не знали, чи потрапимо туди, чи встигнемо. Та все склалося вдало, і ще в поїзді ми почали редагувати та репетирувати свій матеріал.
На фестивалі було неймовірного багато команд з Ізраїлю, Молдови, Росії і, звісно ж, України. Перегляди команд тривали два дні. Не знаємо, на щастя чи ні, ми були восьмими в перший же день. І от невиспані та перелякані (таке взагалі у нас вперше – ми з Женею завжди отримуємо задоволення від гри і жодного страху) о 9-й ранку ми вийшли на сцену. У залі сиділи всі команди, які приїхали на фестиваль, і нас, молоду, нікому не відому команду, дуже добре підтримали. Це було приємно.

Далі в нас було два дні свободи, скутої панічним очікуванням. Не можна сказати, що ми планували пройти до другого туру. Ні, це ж наш перший фестиваль. Скажемо більше, ми задоволені, що нас відзначили як команду, яка «трохи не дотягла до другого туру».

Ці два дні ми з ранку до пізнього вечора сиділи в залі і дивилися виступи команд, ми брали з собою каву, печиво і дивилися, яким буває гумор. Дуже цікаво було спостерігати за подачею, манерою, за стилем команд. Бували команди, від виступу яких відчувалася вся та накопичена втома, але були команди, від полотна яких хотілося аплодувати й аплодувати.

Було цікаво поспілкуватися з командами, які вже чогось досягли, спілкування з ними надихає. Своїм прикладом вони показали, що треба йти до мрії.

На жаль, є команди, які грали в минулому сезоні телевізійної ліги, але цього року не пройшли навіть у гала-концерт. Ви уявляєте собі?! Тому в новому сезоні буде дуже багато молодих команд.
Шалено не хотілося їхати, настільки сильно втягуєшся в усю цю метушню, в цей шалений ритм, що складно знову стати розсудливим. Таким був наш перший фестиваль…»

Ще статті по темі

Back to top button