Культура

Перша “Jazz-Куліса” 2024 року відлунала на сцені філармонійного центру

26-го січня – вперше у 2024-му – “Jazz-Куліса” зібрала чернігівських любителів джазу у Чернігівському обласному філармонійному центрі. Музиканти бенду “BissQuit” представили нову концертну програму в рамках цього популярного творчого проєкту.

Володимир Балаба (труба, флюгельгорн), Олександр Годун (труба, флюгельгорн), Микита Гірня (саксофон, кларнет), Олег Богуш (клавішні, керівник колективу), Сергій Галамага (гітара), Данило Корінь (барабани), а також вокалістка Ольга Перепелиця зіграли для глядачів, які – звично для “Jazz-Куліси” – розташувалися в одному творчому просторі з музикантами, програму, що органічно поєднала твори відомих сучасних джазових композиторів і виконавців. Прозвучали, зокрема, “Calls” Роберта Гласпера, “Simone” Ванеси Рубін, “Blackbird” Джона Леннона і Пола Маккартні в обробці гурту “Wayne Taker and The Bad Motha’s”, “No Love Dying” Грегорі Портера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичну традицію з Новгород-Сіверщини було включено до списку нематеріальної культурної спадщини

“Кожна “Jazz-Куліса” – це нова програма, твори в якій об’єднані певною мистецькою ідеєю, – підкреслюють музиканти “BissQuit”. – Проєкт є цікавим творчим експериментом і для нас, і для глядачів: емоції, закладені в сучасній джазовій музиці, знаходять живий відгук у публіки. А це завжди спонукає до творчого пошуку”.

Джазовий настрій у глядачів цього вечора разом з музикантами “BissQuit” створювали Сергій Сорокін і Данило Медик (звук), Олександр Єрмаков (світло), Віталій Борисенко (відеографіка). Автор проєкту “Jazz-Куліса” – кандидат мистецтвознавства Дмитро Теребун.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button