Культура

Прилучанки побували на міжнародному фестивалі «Elegance Oriental ІІІ»

нещодавно студія східного танцю «Маріам» міського Будинку культури м. Прилуки побувала на міжнародному фестивалі «Elegance Oriental ІІІ» професійної федерації східних танців і виконавців України.

Вони отримали «гран-прі колектив». На фестивалі було 2 гран-прі – гран-прі соло і гран-прі колектив. Були дуже висококваліфіковані члени журі, представники і спонсори з Туреччини, Болгарії; професор і академік культури і мистецтва Харківського інституту культури і мистецтва.

3138c7366a6ecdf59187027501010d24_xl-1Загалом було близько 5-6 членів журі. Володарям гран-прі вручали сертифікати, один сертифікат на колектив отримали й «Маріам».

Учасники радіють перемозі, навіть плакали від щастя.

«Ми отримали 50% знижки на путівку в Туреччину або Болгарію, тобто колектив-переможець вибирає країну, в яку влітку 2017 року в червні ми поїдемо. А соло отримали 100% оплачену путівку. Ми раді, що нарешті після 8-ми років існування студії у МБК і уперше колектив отримав гран-прі, це перша наша найвища нагорода. Ми взяли кількістю виступів, бо 20 чоловік представляли 12 номерів. Це були 4 групових – 2 дитячих, 2 дорослих номери, 1 дует і 7 солістів. Ми отримали одразу всі нагороди, у нас було декілька перших місць і одна дівчинка сольно отримала друге місце. Журі говорить: по підрахункам балів членів журі і рейтингу, а це був рейтинговий фестиваль, найвищий бал отримав один колектив і соліст», — розповіла учасниця гурту.

У фестивалі брали участь болгари, білоруси; з України – Кременчук, Харків, Полтава.

Джерело: Відомості Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button