Культура

Професійна виставка до професійного свята: чернігівські митці принесли улюблені картини (Фото)

До свого професійного свята чернігівські художники підійшли по особливому – кожний учасник виставив свої найбільш улюблені роботи своєї тематики.

Тут представлені роботи різного жанру і техніки виконання, що і є символом чернігівських митців.

Чернігівська спілка у своїх рядах нараховує 42 члени, кожний із яких є індивідіумом. А це як раз і є символом Чернігівської національної спілки художників України.

До відома, перше товариство художників на Чернігівщині  виникло у 1916 році, тобто сьогодні наші художники святкують 100- літній ювілей. І ще одне свято – 30 років як утворилася спілка художників.

На відкриття виставки завітав патріарх Чернігівської спілки Народний художник України Анатолій Шкурко та не тільки завітав, а ще й слово сказав. До відома, на  сьогодні йому виповнилося 92 роки. За роки творчого життя він став Почесним громадянином міста Чернігова, Лауреатом обласної премії ім.М.Коцюбинського та отримав Премію Національної спілки художників України ім.Тетяни Яблонської. На сьогодні він продовжує працювати і творити « ще стільки не зроблено», сказав він.

На виставці поряд з метрами є роботи і молодих художників. То ж шановні, завітайте до виставкової зали художників і полиньте у чарівний світ полотен.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button