Культура

Сучасний простір для читання: в Коропі облаштовують Публічну бібіліотеку

Невдовзі в Коропі з’явиться сучасна Публічна бібліотека. Наразі її готують до прийому відвідувачів.

Її створили на базі Центральної районної бібліотеки. У цьому приміщенні капітального ремонту не було з 1986 року. Робили тільки косметичні силами співробітників закладу.

Тепер у приміщенні вже Публічної бібліотеки замінять вікна та зроблять капітальний ремонт за кошти бюджету громади.

107403160_812026505996371_2503918402363088989_n

Також бібліотека виграла у конкурсі проєктів «Бюджет участі». У його межах вони отримають 39 тисяч гривень на придбання інвентарю та меблів для закладу.

 «У нас є велика кімната, ми вирішили її зробити на кшталт літературної вітальні, як нова сучасна читальна зала. Там буде виставкова зала, проводитимуться презентації та майстер-класи, стоятиме проєктор, облаштуємо і зону відпочинку. От саме на ремонт цього приміщення громада виділила кошти», – розповіла директорка новоствореного закладу Ірина Євтушенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двісті квадратних метрів щастя – це публічна бібліотека у Менській громаді

У колишній читальній залі створять дитячий простір. Тут розмістять подіум, на якому буде облаштована зона відпочину. Це приміщення також відремонтують і додатково створять кімнату для найменших жителів громади, де мами могли б залишати свою малечу. Вони зможуть розважати себе пазлами й іграшками.

 «Нам допомагають меценати. Зокрема уродженець Коропа Олег Заболотний. Він передплатив нам 66 найменувань періодичних видань. Я вже 35 років працюю директором і не пам’ятаю, коли в нас була така кількість періодичних. І до цього часу він нам дарував десь тисяч на 50 книжок. Це сучасні переклади світової літератури й українські книги», – пояснює Ірина Євтушенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вертіївській бібліотеці надають послугу «бібліо-няня»

На галявині біля самої бібліотеки планують розмістити майданчик, де проводитимуть дискотеку для дітей. Тут будуть не тільки танці, а й ігри. Все організовуватимуть співробітники бібліотеки.

107404150_223214548707548_4918869394669706023_n

Бібліотека повністю забезпечена комп’ютерною технікою. Тут буде і безкоштовний Wi-Fi.

Наразі в Публічній бібліотеці перебирають фонди. Сам ремонт триває вже два місяці. Завершити всі роботи планують наприкінці осені.

У перспективі планують придбати бібліобус – це пересувна бібліотека, що привозитиме книги до населених пунктів громади, де таких закладів немає.

Попри ремонтні роботи, коропська бібліотека зараз працює й обслуговує читачів. Людей приймають в обмеженій кількості через карантинні обмеження.

Фото з сайту Коропської громади

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button