Культура

Тетяна Андрієвська-Боденчук у «Фортепіанному абонементі»

Народна артистка України Тетяна Андрієвська-Боденчук — одна з найвідоміших солісток-інструменталісток на сучасній вітчизняній піаністичній сцені. 27 жовтня 2019 року вона взяла участь у 33-му концерті в рамках творчого проєкту обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм «Фортепіанний абонемент».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сцені філармонійного центру – світові шедеври Бетховена і Чайковського

Тетяна Андрієвська-Боденчук – лауреат Національного конкурсу імені М. В. Лисенка, Міжнародного конкурсу імені П. Лантьє (Франція). Нині вона є солісткою Національної філармонії України і одночасно викладає у Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського. Пані Тетяна — бажаний гість таких фестивалів як «Київ-Музик-Фест», «Прем’єри сезону», «Форум музики молодих», «Літні музичні вечори».

Виступає як сольно, так і з ансамблями та оркестрами, серед яких і Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

Фахівці відзначають різноплановість репертуару музикантки, що містить твори різних епох. «Піаністка активно популяризує твори сучасних українських композиторів», – каже автор і ведучий проєкту «Фортепіанний абонемент», заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта.

До програми «Амадей — улюбленець богів», представленої чернігівським глядачам у проєкті «Фортепіанний абонемент», увійшли твори Вольфганга Амадея Моцарта: сонати до мажор і ля мінор, Адажіо сі мінор, Рондо ре мажор, Варіації на тему Дюпора, а також Фантазія ре мінор.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button