Культура

Цікаві та емоційні онлайн екскурсії у реальному часі на Чернігівщині

Як у багатьох з нас, у колективів музейних закладів і Чернігівщини, й України в цілому були свої амбітні плани з подальшого розвитку та залучення до відвідання більшої кількості гостей та туристів. Проте ця варварська війна всі плани зруйнувала та понівечила, як і багато наших міст, сіл, селищ.

Експозиції музейних закладів під час дії воєнного стану закриті, проте заклад може проводити оглядові екскурсії та виставки власними територіями, якщо такі є.

Крім того, музейні установи зараз активно пропонують он-лайн виставки та он-лайн екскурсії, щоб максимально, за існуючих умов, забезпечити доступ громадськості до українського національного надбання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лишити вирву від влучання міни у дворі на згадку. Історія художнього музею ім. Ґалаґана у Чернігові

Національний заповідник «Гетьманська столиця», м. Батурин, Чернігівська область, на сьогодні пропонує он-лайн-зустрічі у реальному часі.

Вже проведено 11 таких зустрічей. Географія учасників: мешканці України складають 90% аудиторії: це Чернігівщина, Сумщина, Київщина, Тернопільщина, Хмельниччина, Миколаївщина, Рівненщина, Черкащина, Львівщина, Полтавщина, Одещина, Херсонщина, Харківщина, Дніпропетровщина, Запоріжжя. Близько 10 % глядачів — з десяти країн світу: з Англії, Італії, США, Болгарії, Ізраїлю, Швеції, Австрії, Швейцарії, Об’єднаних Арабських Еміратів.

Тож, враховуючи зацікавленість тих, хто зараз не може особисто відвідати заповідник, — заклад продовжуватиме організацію відповідних он-лайн зустрічей. Більш детальна інформація – за тел. +3804635 48008, +38067 5429705.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button