Культура

У бібліотеці Короленка відбулася презентація книги «Ічнянці на війні проти російських окупантів» (Фото)

18 серпня, напередодні 30-ї річниці Незалежності України, у читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка на засіданні клубу «Краєзнавець» було презентовано книгу «Ічнянці на війні проти російської окупації». Автор-укладач книги – волонтерка, голова ГО «Нескорені» Олеся Реута.

Ця книга присвячена 318 бійцям Ічнянщини, які брали участь у російсько-українській війні. Видання – унікальне. Його особливість у тому, що авторка уклала списки всіх ічнянців, хто брав участь у російсько-українській війні, об’їхала десятки й сотні кілометрів, аби заглянути в очі бійцям, вислухати їхні сповіді, зробити записи про долю кожного… Ця книга – присвята і подяка кожнісінькому ічнянцю – учаснику російсько-української війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначені лауреати щорічного обласного конкурсу «Книга року»

З виходом у світ книги привітала присутніх заступниця директора бібліотеки з наукової та інноваційної діяльності Алла Мальована. З сердечним болем, зі сльозами на очах вона наголосила, що українська земля і сьогодні здригається від вибухів снарядів, рясно поливається кров’ю українських військових та мирного населення, болем краються серця матерів, дружин та осиротілих дітей…

Автор-укладач видання Олеся Реута представила книгу та її героїв. В обговоренні видання взяли участь радник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Никоненко, начальник територіального відділу Міністерства у справах ветеранів України у Чернігівській області Володимир Мироненко, представниці громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», бійці з Ічнянщини Юрій Шеменда, Віталій Панасенко, ВячеславБабіч, Тетяна Дорошенко, отець Антоній (Панасенко), підполковник запасу, ветеран 13-го окремого мотопіхотного батальйону Ігор Бизган, журналістка і волонтерка Тетяна Миргородська.

Гарним музичним подарунком-вітанням присутнім став виступ солістки капели бандуристів ім. Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, лауреатки міжнародних та всеукраїнських конкурсів Алли Калашник. А вірш «Молитва» Олени Степової у виконанні бібліотекаря науково-методичного відділу Анастасії Ширманової викликав бурю щирих емоцій.

У читальній залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Вони боролися за найцінніше, що є у світі, – за Україну», яку представила модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Наталія Рослік.

Чернігівська ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button