Культура

У Чернігові показали українські святині, що зберігаються в Польщі

Виставка під назвою «Кольри православ’я (українські православні святині у Польщі)» відкрилась у Чернігівському обласному художньому музеї ім. Григорія Галагана і діятиме до кінця жовтня.

Експонати надав Польський Інститут у Києві, що функціонує при посольстві Польщі в Україні. Експозиція об’єднує понад 100 фотографій, які розповідають про історію і сьогодення православ’я в Польщі.

Авторами цього проекту стали професійні фотографи й аматори, що об’єдналися на сайті OrthPhoto, аби поділитися своїми фотографіями про красу Православ’я в усьому світі. Вони сподіваються, що виставка стане початком циклу фотоекспозицій, які розкажуть про Православ’я в інших куточках світу – в усьому розмаїтті національно-культурного колориту.

Відкриваючи виставку, директор музею Ірина Ральченко подякувала представникам Польського Інституту в Києві за можливість ознайомити відвідувачів музею з найвідомішими православними храмами та монастирями, а також маловідомими місцинами православного життя в Польщі.

Представник Польського Інституту в Києві, експерт із програмної діяльності Марія Заіченко наголосила, що ідея виставки полягає в тому, аби показати, що в Польщі співіснують різні релігійні та культурні традиції. Ці фото дають можливість більше дізнаються про культурні традиції інших вірян та зрозуміти, що можна мирно співіснувати в цьому світі без ворожнечі та війн.

Отець Роман, настоятель Катерининської церкви у Чернігові, підтримав цю думку і відзначив необхідність єдності Церкви. Одностайним з ним був і отець Петро, нещодавно призначений настоятель римсько-католицької парафії.

Джерело: Чернігівський художній музей імені Галагана

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button