Культура

У Чернігові показали виставу «Темна історія»

Розпочавши новий театральний сезон, шевченківці послідовно працюють над поверненням на сцену відновлених вистав діючого репертуару театру. До репетиційного процесу залучаються нові виконавці, які старанно працюють над створенням сценічних образів, що водночас мають і відповідати задуму режисера, і розкривати творчий потенціал молодих акторів. Успішний результат такої спільної роботи був представлений глядачам цього четверга, коли відбувся показ поновленої вистави «Темна історія» за творами П.Шеффера, поставленої режисеркою Анастасією Кузик навесні 2021 року.

Глядачі зацікавлено слідкували за сюжетними поворотами, які виникали через «спілкування у суцільній темряві» званих і незваних учасників вечірки, що відбувалася у майстерні молодого скульптора (арт. Олександр Манастирський). Разом зі своєю нареченою (арт. Катерина Ткачук) вони вирішили організувати званий вечір, на який були запрошені батько нареченої (засл.арт.України Едуард Брагіда) та мільйонер-меценат (арт. Микола Бичук).

Задумано було пречудово, проте, після раптового вимкнення світла все полетіло шкереберть – несподівано з’являється ексцентрична сусідка (арт. Наталія Гнатенко), раптово приїздить з відпустки сусід (арт. Микола Лемешко) та неочікувано повертається до свого коханого колишня наречена (арт. Наталія Рибенок). А електромонтера, що прийшов полагодити світло (арт. Олексій Трішкін), у темряві сприймають за мільйонера. Завдяки участі у спектаклі кількох нових виконавців ця сценічна імпровізація набула іншого звучання, а сама «Темна історія» отримала додаткові яскраві грані у новому світлі.

Після завершення вистави глядачі, стоячи, бурхливими оплесками дякували артистам за цікаву творчу роботу та подарований чудовий настрій.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button