Культура

У Чернігові відбудеться Перший театральний фестиваль для дітей і молоді

Із 18 по 20 квітня цього року на базі Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка (#ChernihivTheatre) проводитиметься Перший театральний фестиваль для дітей та молоді «На крилах мрій» (#НаКрилахМрій).

Перший театральний фестиваль для дітей та молоді «На крилах мрій» проводиться з метою виявлення та підтримки творчості дитячих і молодіжних колективів у театрально-видовищній сфері, сприяння подальшому їх розвитку, залучення до активної участі у мистецькому житті країни.

Засновником і організатором фестивалю є Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка, загальне керівництво здійснює Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

Перший театральний фестиваль для дітей та молоді «На крилах мрій» має на меті представити театральне мистецтво у форматі «діти дітям про дітей». Це фестиваль-презентація майбутнього покоління, під час якого діятимуть три сценічні майданчики: велика сцена (800 місць), мала сцена (до 150 місць) або камерна сцена у фойє (до 100 місць).

Окрім презентації своєї творчості та знайомства з іншими творчими колективами, учасники фестивалю зможуть почути професійну думку від членів Художньої ради фестивалю, до складу якої входять театрознавці, молоді режисери та актори, а також взяти участь у тренінгах, майстер-класах від запрошених гостей та акторів театру.

Фестиваль проводиться серед професійних театрів і аматорських студентських, дитячих та молодіжних театральних колективів. До участі у фестивалі допускаються вистави, інтерактивні розважальні, ігрові чи освітні програми, перформанси.

Почесне право відкрити Перший театральний фестиваль для дітей та молоді «На крилах мрій» отримав спільний проект Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка з творчими дитячими колективами міста Чернігова – пригодницька вистава «У пошуках героя» за п’єсою сучасного українського драматурга Тетяни Киценко.

Цього ж дня глядачі матимуть можливість відвідати виставу «Ріка життя» за п’єсою Наталі Сікачиної Чернігівського обласного театру ляльок ім. О.Довженка, яка відбудеться о 16.00 год. на «Білій сцені», а також нову драму «Галка Моталко» Наталі Ворожбит у виконанні артистів Бориспільського муніципального театру «Березіль» (Київська область), який буде презентовано на великій сцені о 18.00 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Сіверяни” запрошують на ювілейний концерт

Другий день фестивальної програми передбачає зустріч із творчими роботами двох столичних театрів. Вранці дітлахи запрошуються на африканську казку «Чому довгий ніс у слона», а вдень – для старшого глядача буде запропоновано філософську притчу «Оскар» за романом «Оскар і рожева пані» Еріка-Емануеля Шмітта (експериментальний простір) у виконанні артистів Київського муніципального академічного театру ляльок. Гарний настрій глядачам подарує вечірня вистава Академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра (м. Київ) – пустотлива комедія на 2 дії «Дванадцята ніч, або Що захочете» за Вільямом Шекспіром (експериментальний простір).

У програмі третього дня фестивалю артисти Харківського народного дитячого театру «Шибеники» («Сорванцы») покажуть на великій сцені ранішню казку «Снігуронька». Вдень господарі фестивалю розповідатимуть юним глядачам дві історії першого кохання «Наташа. Хроніка мрії» за п’єсою Ярослави Пулінович («Біла сцена»). А завершить фестивальну програму творча робота вихованців акторського курсу народного артиста України Богдана Бенюка Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого – комедія жаху на 2 дії «Мина Мазайло» за твором Миколи Куліша.

Сподіваємось, що запропонована програма Першого театрального фестивалю для дітей та молоді «На крилах мрій» зацікавить наших глядачів, а започаткований фестивальний захід стане доброю традицією й окрасою театральної весни нашого древнього Чернігова.

на крилах мрій_185x195

Ще статті по темі

Back to top button