Культура

У Мезинському національному природному парку знімали документальний фільм (Фото)

Мезинський національний природний парк відвідала група досвідчених кінематографістів: режисер Олеся Ісаєнко-Моргулець, продюсер Олена Яковенко, оператор Зубченко Олександра та фотограф Андрій Швачко. Вони займаються виробництвом документального фільму «І кожна річка», на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Фільм присвячений проблематиці українських річок, а саме: чому вони зникають і як допомогти їх врятувати?

Як відбувалися зйомки в Мезині, журналіст ЧЕline розпитав Ларису Подоляко, заступницю начальника відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Мезинського національного природного парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська сортувальна станція сміття відновлює роботу

«Коли цей фільм уже можна буде побачити, нам не сказали. Зазначили, що це наразі перші напрацювання. Над фільмом працюватимуть два-три місяці. Фільм присвячений проблемам річок. Зокрема йтиметься про Десну, її притоки, як вони почуваються. На території Мезинського національного природного парку знімали панораму, заплави Десни. Якраз побачили перелітних птахів, які на міграції зараз перебувають у долині Десни, як у міграційному коридорі», – розповіла Лариса Подоляко.

Також вона зазначила, що кінематографістів цікавило питання повені.

«На сьогодні Десна не вийшла ще на територію парку, на заплаву. Для цього треба ще до двох метрів.

Також наші співробітники розповідали про весну минулого року, коли Десна навіть не набрала свого русла. Все це гості занотували, але побачити, як було торік, нині неможливо. Однак розповідь була і певні фотографії торішні надали.

Кінематографісти обіцяли приїхати до парку ще влітку, коли все зазеленіє, десь у червні. Адже їх цікавлять сезонні зйомки. Але як буде, побачимо», – сказала пані Лариса.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button