Культура

У травні в Чернігові відбудеться Всеукраїнський відкритий музичний конкурс ім.Левка Ревуцького

У Чернігові з 11 до 13 травня проводитиметься Всеукраїнський відкритий музичний конкурс імені Левка Ревуцького. Відповідне розпорядження підписав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 18 лютого. Цим документом затверджене Положення про конкурс, склад організаційного комітету та склад дирекції конкурсу.

Це відкрите музичне змагання учнів мистецьких шкіл, середніх спеціальних музичних шкіл і студентів музичних коледжів. Змагатимуться вони у два тури в номінаціях: «Фортепіано» і «Теорія музики, сольфеджіо».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодих письменників запрошують взяти участь у конкурсі творів про Чернігів

Відповідно до Положення, конкурс проходитиме у приміщенні Чернігівської музичної школи № 1 імені Стефана Вільконського і концертній залі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Виконання конкурсної програми учасниками в номінації «Фортепіано» відбуватиметься на концертному роялі фірми «Steinway & Sons». А другий тур для старшої вікової категорії проходитиме за участы Академічного симфонічного оркестру «Філармонія» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Художній керівник та головний диригент оркестру – заслужений діяч мистецтв України, почесний громадянин міста Чернігова Микола Сукач.

Усі учасники конкурсу нагороджуються дипломами, а переможці – грошовими преміями та/або пам’ятними подарунками, вони також зобов’язані виступити у фінальному гала-концерті.

Заявка на участь подається в друкованому або електронному вигляді не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку конкурсу.

Конкурс проводиться з метою вшанування видатного українського композитора, уродженця Чернігівщини, педагога, піаніста зі світовим ім’ям, а також підтримки талановитих дітей і молоді, обміну творчими досягненнями, подальшого розвитку виконавської майстерності учнівської молоді, продовження багатих музичних традицій. Його організатори – управління культури та туризму Чернігівської міської ради, комунальний заклад позашкільної мистецької освіти «Чернігівська музична школа №1 імені Стефана Вільконського».

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button