Культура

Відомі корюківчани зіграють у п’єсі «За двома зайцями»

Прем’єра, на яку корюківчани чекали півтора року, відбудеться 25 травня. Якщо будуть охочі, то повторять ще й 26-го, повідомляють Сусіди.City.

Директор міського Будинку культури Олена Литвинова давно виношувала ідею поставити комедійну п’єсу Михайла Старицького «За двома зайцями», бо вважає, що людям сьогодні і так живеться непросто та невесело, тож гумор їм у поміч.

«Хочеться, щоб люди подивилися на життя з усмішкою, а позитив і гарний настрій понесли додому, у свої сім`ї», — говорить Олена Литвинова.

Вона ж стала і режисером-постановником. Кастинг проходили багато аматорів. Усі — відомі в місті люди. У процесі підготовки були і перестановки, і «перепризначення». Але кращого, ніж той колектив драми, який є зараз, бути просто не може, — переконана Олена Литвинова і радіє, що спрацювало професійне чуття — не помилилася в жодному своєму акторові.

Олена не приховує: скептики вже посміювалися їй у спину, мовляв, півтора року репетирують — і що з того? Каже, мало хто вірив у її задум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківка презентувала епохальний проект

Але її колектив не здався — провели титанічну роботу, вивчивши велику кількість тексту, відрепетирувавши все до дрібниць. Репетиції були один-два рази на тиждень, після роботи. «Випадали» свята, літній період, відпустки.

Довго готувалися, бо замахнулися не на уривок, а на всю п’єсу! Дві дії у класичному варіанті. Сорок шість артистів задіяно у п’єсі: 16 — у драмі, 15 — вокалістів, 7 —інструментальників, 8 — танцівників.

Драматичних акторів готувала Олена Литвинова. З рештою допомагав колектив Будинку культури. Вокальна частина — за Валентиною Харченко. Інструментальний жанр взяв на себе Ігор Кисіль, хореографію — Катерина Пінченко і Олена Мостович.

Зі створенням декорацій допомогли працівники музею, ЦДЮТ, школа мистецтв. Над костюмами персонажів, які відповідали б тому часові, довелося добряче потрудитися костюмеру Ользі Мірошниченко і техніку Аллі Дем`янчик. А над оздобленням сцени — техпрацівниці Наталії Жменьковській.

Ще статті по темі

Back to top button