Культура

Як пройшла «Ніч у музеї» ім. Г.Галагана (Фото)

Кожного року 18 травня Міжнародна спільнота проводить акцію «Ніч у музеї». Музеї Чернігова теж долучилися до цієї акції.

Вашій увазі фоторепортаж про те, як пройшла акція в обласному художньому музеї ім. Григорія Галагана.

З вступним словом звернулася до присутніх директор музею пані Ірина Ральченко. Потім Департамент вручив нагороди кращим працівникам музею.

Після короткої перерви виступом академічного  камерного хору ім. Бортнянського розпочалися дійства цього чарівного вечора.

Треба сказати, що, попри робочий день, відвідувачів на початок дійства було доволі. До вечора концертна зала музею була ущент заповнена. Виставка «Світ романтиків» викладачів образотворчого мистецтва Національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка Романа та Євгена Силків. Майстер-клас відомого французького кларнетиста Самюеля Берто. Рок-хіти від акустичного гітарного дуету «Imagine». «Музейний кінозал»: анімаційний фільм «Червона черепаха» (Франція – Японія, 2016) від Артхаус-клубу. Серед відвідувачів можна було побачити і старих, і малих.

Одне дійство змінювалося іншим. Відкривалися виставки, майстер-класи – скрізь було повно людей. Тобто, я хочу наголосити, що акція пройшла не для «галочки», як кажуть. Люди дійсно цікавилися мистецтвом оригамі, гончарним мистецтвом. Багато маленьких діток на майстер-класі вчилися тримати пензлик у руках. Люди приходили цілими сім’ями. Дійсно, до самого вечора не згасало світло у залах музею, вітаючи своїх шанувальників.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button