КультураСуспільство

З’явилася книга про футбольний клуб з села на Чернігівщині

Автор книги Михайло Сергієнко, хоч і народився в Чернігові, а проживає в Хмельницькому, всім серцем приріс до Куликівки, яка входить до Тупичівської територіальної громади.

Звідси родом його батько, тут він часто бував у дитинстві, а ще тут є місцева футбольна команда — ФК «Куликівка», в якій згодом Михайло почав грати і яка стала частинкою його душі.

Про це повідомляє видання «Новини Городнянщини».

Ідея написати книгу про історію існування команди, каже Михайло, виникла трохи більше двох років тому.

Методично збирав всю інформацію, фотографії, записував свідчення очевидців, а ще — збирав кошти для втілення свого задуму в життя, бо видання книги — то досить дороге задоволення. Як він сам розповів, йому часто доводилось їздити власним авто з Хмельницького у Чернігів. По дорозі підбирав попутників, а кошти, якими йому люди віддячували за проїзд, відкладав саме на втілення своєї мрії.

І ось у Куликівці Тупичівської громади відбулась довгоочікувана всіма презентація книги «Футбольний шлях ФК «Куликівка». У приміщенні  місцевої школи  зібралось багато ветеранів Куликівського , Городнянського, Сновського, Чернігвського футболу.

Книга вийшла якраз до 35-річного ювілею ФК «Куликівка». Вона— про перемоги й непростіі футбольні будні, про суперництво і справжню чоловічу дружбу. І стала справжнім подарунком і для членів команди, і для всього села.

Після презентації в Куликівці відбувся товариський футбольний  матч на стадіоні,  де ветерани  Куликівки зіграли в нічию з командою Городні — Сновська 1-1. Ну, і як пише Михайло в своїй книзі, як і після кожного матчу— обов’язкова каша, юшка, і гарячий чай, за якими довго тривало спілкування і вирували емоції. Бо футбол — то гра справжніх чоловіків, які в команді стають не просто друзями, а членами єдиної родини.

Ще статті по темі

Back to top button