Економіка

Доходи міського бюджету Чернігова скоротилися майже на 20%

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 5 листопада схвалив представлений Звіт про виконання міського бюджету м. Чернігова за 9 місяців 2020 року. Його доходи у порівнянні з відповідним періодом минулого року скоротилися майже на 20% — переважно через зменшення субвенцій з державного бюджету.

За словами начальниці фінансового управління міської ради Олени Лисенко, власні надходження зросли, але не в тих обсягах, які прогнозувалися при затвердженні міського бюджету. За 9 місяців отримали 1 млрд 447 млн грн власних надходжень до загального фонду. Недоотримано майже 5%, це 70 млн грн.

— Якщо брати з урахуванням того, що ми самі зменшили дохідну та видаткову частину на 78,8 млн грн, то недоотримання дохідної частини склало 159 млн грн., або майже 10%, — додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як наповнюються місцеві бюджети Чернігівщини

Як прокоментував на засіданні міський голова Владислав Атрошенко, міський бюджет поділяється на захищені статті, які фінансуються в першу чергу, і незахищені. У випадку, коли кошторис отримує менше грошей, ніж заплановано, «під ніж» ідуть саме незахищені статті — а це переважно видатки на розвиток міста. Тому не варто дивуватися, якщо у майбутньому масштаби будівництва і реконструкції у Чернігові зменшаться.

Відповідно до прийнятого рішення виконкому головні розпорядники коштів міського бюджету, передусім, управління міської ради: освіти, охорони здоров’я, культури та туризму, у справах сім’ї, молоді та спорту, департамент соціальної політики Чернігівської міської ради — зобов’язані, зокрема, посилити ефективність використання власних надходжень бюджетних установ, що зараховуються до спеціального фонду міського бюджету міста Чернігова. Фінансування видатків, які не забезпечені призначеннями загального фонду бюджету, здійснювати за рахунок власних надходжень спеціального фонду міського бюджету міста Чернігова та за рахунок власних надходжень комунальних некомерційних підприємств Чернігівської міської ради.

Надалі фінансове управління міської ради виноситиме цей Звіт на розгляд та затвердження міською радою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button