Економіка

КП «Шкільне» знов годуватиме чернігівських учнів

Виконком доручив КП «Шкільне» з початку навчального року і до завершення процедури відкритих торгів на харчування школярів і укладення договору з їх переможцем забезпечити безперебійне харчування учнів.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Харчування дітей пільгових категорій, яке для їх родин безкоштовне, виконком доручив здійснювати в повному обсязі за рахунок КП «Шкільне». У майбутньому ці кошти мають відшкодовуватися з державного бюджету.

Це стосується в Чернігові 1900 дітей-пільговиків, 600 з яких відвідують групи продовженого дня, тобто їдять у шкільних столових двічі. Вартість разового харчування зараз – 12 грн.

Харчування учнів молодших класів, які не є пільговиками, буде тимчасово здійснюватися на ту суму коштів, яку платять батьки. Після завершення тендеру і укладення договору з його переможцем – а це очікується 19-20 вересня – міський бюджет знову отримає право доплачувати до батьківських коштів свою частку, як раніше, і буде це робити.

Досі з 12 гривень вартості однієї порції за кожного учня молодших класів м. Чернігова міський бюджет сплачував 8 грн і батьки – 4. Тепер тимчасово, орієнтовно на 2 тижні, КП «Шкільне» готове організувати харчування за 4 грн, якщо батьківські комітети не вирішать збільшити цю суму для своїх дітей власним коштом.

Такі рішення можуть прийматися як батьками учнів молодших класів усієї школи, так і окремими класами. Але й виходячи з суми в 4 грн КП «Шкільне» розробило приблизне двотижневе меню, яке враховує нормативи і за яким харчування учнів може відбуватися.

Необхідність у сьогоднішньому рішенні виконкому міської ради виникла через те, що навесні цього року міське управління освіти, на виконання рішення антимонопольного комітету, вимушено було розірвати вже укладений договір про надання послуг харчування в загальноосвітніх навчальних закладах міста з КП «Шкільне».

Проводиться нова тендерна процедура закупівлі цієї послуги. Розкриття пропозицій учасників торгів має відбутися 2 вересня. Після цього і після оголошення переможця торгів до підписання угоди з ним має бути витриманий процесуальний строк, пов’язаний з правом на оскарження.

З урахуванням цих вимог закону, нова угода буде підписана якнайшвидше.

Для учнів середніх і старших класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова ніяких змін не відбувається, оскільки вони й раніше оплачували харчування повністю.

Ще статті по темі

Back to top button