Економіка

Пенсії для чернігівців збільшаться: чого чекати

Ще до кінця цього року, а також наступного, 2019-го, уряд планує збільшити пенсії українцям. Пенсіонери, більшість яких в Україні отримує мізерні пенсії, в суттєве підвищення не вірять, проте сподіваються.

Про те, як саме втілюватимуть урядові плани і на скільки зростуть пенсії українців, журналісти ЧЕline поцікавились у начальника управління Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколи Демченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищено пенсії деяким категоріям пенсіонерів

«Ми так само поінформовані, як і ви», – зазначив начальник управління.

Підвищення пенсій передбачається для тих, у кого великий стаж, а методика підвищення і який його розмір – 30, 50 чи 25% –  наразі інформації немає.

«Ми виконуємо те законодавство, яке на сьогодні діє, а перспектива розвитку пенсійної системи – компетенція Кабінету Міністрів і Верховної Ради», – зазначає Микола Демченко.

Поки що можна говорити тільки про незначне підвищення для відповідної категорії пенсіонерів, на розмір пенсії яких впливає прожитковий мінімум. Наприклад, із 1 грудня буде змінюватися прожитковий рівень – проводитимуть і перерахунок пенсій. Так само мінімальний прожитковий мінімум змінився з 1 липня – відповідно, був проведений перерахунок.

Ще статті по темі

Back to top button