Економіка

Платниками Чернігівщини протягом січня – лютого 2021 року сплачено майже 3 млрд гривень податків, зборів і єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що протягом двох місяців платниками Чернігівської області сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 2 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Це майже на 12% (219,9 млн грн.) перевищує рівень надходжень відповідного періоду минулого року.

Начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк зазначила, що у структурі формування бюджетів зберігається стала тенденція пропорційності між наповненням місцевих і державного бюджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко хоче збільшити податки в Чернігові

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 1025,5 млн грн, що становить 48% сплачених податків за цей період. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на додану вартість – 591 млн грн (57%), податку на доходи фізичних осіб і військового збору – майже 2919 млн грн (28%), рентних платежів за користування природними ресурсами – 86 млн грн (8%) та податку на прибуток – майже 31 млн грн (3%).

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 1089,5 млн гривень. Факт минулого року перевищено на 4%, або на 42 млн грн, в основному за рахунок збільшення сплати за бюджетоформуючими податками: податку на доходи фізичних осіб – на 8% і єдиному податку з підприємницької діяльності – на 5%.

Добровільна сплата до бюджетів усіх рівнів становить 99,6% від загальної суми податків.

Людмила Слотюк зазначила, що, крім того, у січні-лютому 2021 році сплачено 863 млн грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування. Факт надходжень відповідного періоду минулого року перевищено на 8%, або на 64 млн гривень.

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button