Економіка

У Фідобанку тимчасові труднощі. Про банкрутство рано говорити

Керівництво Фідобанк у (Київ) заявляє про тимчасові труднощі зі своєчасним виконанням операцій клієнтів через проблеми з ліквідністю, а проблеми з платежами різким миттєвим відпливом коштів із рахунків клієнтів за останню добу на тлі інформаційного тиску на клієнтів.

«На початку тижня у Фідобанку спостерігався незначний розрив ліквідності, який не становив для діяльності банку суттєвого ризику. Багатоканальний інформаційний тиск на клієнтів з допомогою особистих дзвінків, форумів і ЗМІ призвів до різкого миттєвого відпливу коштів із рахунків клієнтів за останню добу, що погіршило ситуацію. Внаслідок цього наразі банк зазнає труднощів зі своєчасним виконанням операцій клієнтів», – йдеться в повідомленні прес-служби фінустанови.

Згідно з повідомленням, керівництво банку розраховує на розв’язання ситуації та стабілізацію роботи банку.

Нагадаємо, у ЗМІ заговорили про банкрутство Фідобанку. Повідомляють, що вже кілька днів не здійснюються платежі юридичних осіб і не повертають депозити вкладникам Фідобанку.

Як відомо, у березні нинішнього року власник і голова правління Фідобанку Олександр Адаріч (у минулому голова правління «УкрСиббанку» за часів Олександра Ярославського, наразі ж Адаріч є акціонером Євробанку (Київ), заявив про намір консолідувати свої банківські активи, об’єднавши обидва банки, а також залучити іноземного інвестора.

Фідобанк (раніше – СЕБ Банк, банк «Ажіо») створено 1991 року, Євробанк – 2005 року.

Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Фідобанк посідав 22-ге місце (7,616 млрд грн), Євробанк (1,634 млрд грн) – 57-ме місце серед 123 банків, що діяли в країні.

Джерело: Forbes Україна

Ще статті по темі

Back to top button