ФК "Десна"

Чернігівська «Десна» видасть книгу про історію клубу до свого 60-річчя

17 квітня ФК «Десна» святкує своє 60-річчя. З цієї нагоди спортсмени вирішили видати книгу про його історію.

Про це повідомляє пресслужба ФК «Десна».

Саме в 1960 році створили перший професійний футбольний клуб на Чернігівщині. Тоді він називався «Авангард», уже пізніше його перейменували на «Десну».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десна готова купити мікроавтобус для системи VAR

«Цього року чернігівська команда «Авангард» візьме участь у розіграші першості країни з футболу серед команд класу «Б». До її складу увійшли кращі футболісти області. Серед них – воротар В. Ломако, гравці В. Кравчинський, Ю. Школьніков, О. Фінкельберг та інші, – інформував 10 лютого 1960 року читачів «Деснянської правди» голова обласної ради Союзу спортивних товариств і організацій В.Татур. – Тренером команди призначений колишній гравець київського «Динамо» Олександр Щанов. Цими днями «Авангард» розпочне тренування. А ще найближчим часом у Чернігові почнеться реконструкція і благоустрій міського стадіону. У його будівництві візьмуть участь комсомольці, молодь. Будова оголошується комсомольською», – йдеться в книзі.

Днем народження клубу стала дата першого офіційного матчу, який провів чернігівський футбольний клуб. Тоді «Авангард» поступився Кіровоградській Зірці на виїзді з рахунком 0:3.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button