ФК "Десна"

Десна – Дніпро: не поступилися, однак програли. Чернігівці дали бій іменитому супернику (Відео)

Майже шість сотень вболівальників чернігівської «Десни» приїхали до столиці на Оболонь-Арену, аби підтримати свою команду в поєдинку Кубка України. Суперником деснянців був іменитий «Дніпро». Попри різницю у статусах клубів – дніпровці грають у Прем’єр-лізі, а чернігівці – в Першій, – усі розуміли: нинішня «Десна» здатна протистояти дніпрянам.

Сам поєдинок став підтвердженням. Обережна гра обох команд з акцентом на захисні дії, багато боротьби та мало гольових моментів. Деснянці ні в чому не поступалися більш іменитому супернику, складу якого прикрасили такі гравці, як Руслан Ротань і Сергій Кравченко. Більше того, поїхати додому з перемогою кращі шанси мали саме чернігівці. У другому таймі Єгор Картушов мав забивати дніпрянам після вдало розіграного кутового, а наприкінці вже додаткового часу супермомент був у Олександра Волкова.

Після відмінного стандарту у виконанні Чепурненка вінгер деснянців опинився першим на добиванні. Вболівальники вже бачили м’яч у воротах, однак Олександр Сваток врятував «Дніпро» від вильоту і перевів гру в серію пенальті.

Фарт не покинув дніпрян і в серії пенальті. За рахунку 2-1 на користь гостей молодий голкіпер відбив удар Максименка. Далі не хибили ані дніпряни ані деснянці. Вирішальним міг стати удар Алешандру Влада, однак голкіпер «Десни» Костянтин Махновський своїм сейвом падарував надію на позитивний результат. І коли здавалося, що фортуна повернулася до чернігівців обличчям, Олександр Чорноморець не реалізував свій одинадцятиметровий. Виручити своїх партнерів удруге Махновському не вдалося. У результаті «Дніпро» в серії післяматчевих пенальті здолав «Десну».

«Була присутня чоловіча боротьба, булла інтрига, але в серії пенальті більше пощастило суперникам», — тренер «Десни» Олександр Приходько.

Наставник «Дніпра» Дмитро Михайленко визнав, що «Десна» була ближчою до перемоги, і поставив чернігівську команду в один ряд із колективами Прем`єр-ліги.

«По ходу гри більше шансів мали чернігівці. «Десна» грає на рівні команд з низу таблиці Прем`єр-ліги. Це дуже хороша команда, я вважаю, що тільки два гравці у нас – Ротань та Кравченко – вищі рівнем за деснянців», — головний тренер «Дніпра» Дмитро Михайленко.

Ще статті по темі

Back to top button