ФК "Десна"

«Десна» перемогою завершила перший збір

Домашнім матчем проти «Колоса» з Ковалівки чернігівська «Десна» завершила перший навчально-тренувальний збір, що тривав 11 днів.

Для чернігівського колективу зустріч із ковалівцями стала своєрідною квінтесенцією дебютного в нинішньому сезоні НТЗ, адже підопічні Олександра Рябоконя провели за два дня другий матч. Тож, зрозуміло, що якихось надшвидкостей від господарів очікувати було зась, а тим паче, що всі ці матчі проходили на тлі серйозних фізичних навантажень.

Проте саме господарі створили перший небезпечний момент. Андрій Мостовий, опинившись на позиції лівого інсайда, пробивав у ближній кут – голкіперу гостей вдалося перевести сферу на кутовий. Гра проходила в середньому темпі й на полі панувала абсолютна рівновага. Суперники не поспішали атакувати великими силами, віддаючи перевагу контролю м’яча. Та, попри ігровий паритет, «сіверянам» таки вдалося відкрити рахунок. На 31-й хвилині Андрій Мостовий вдало підключився до атаки й точним ударом під поперечину завершив чудову комбінацію партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склад чернігівського ФК “Десна” поповнив новий гравець

Наприкінці тайму рахунок подвоїв Артем Фаворов. Денис Фаворов виконав точний навіс на лінію штрафної, звідки Олександр Філіппов виклав сферу точнісінько під удар молодшому Фаворову. Артему залишалося тільки не схибити. Гості ще до перерви могли відквитати один м’яч, проте небезпечний удар форварда «Колоса» із-за меж карного майданчика нейтралізував Андрій Гітченко.

Після перерви коуч чернігівців, як і в попередніх двох матчах проти «Олімпіка» та «Оболонь-Бровара», повністю змінив склад. І номінальні дублери одразу пропустили – з пенальті відзначився Дорошенко.

Проте свято на колосівській вулиці тривало недовго. За чотири хвилини Галенков упевнено реалізував вихід сам на сам із голкіпером «Колоса».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФК “Десна” підписує вже третього новачка

Після різкого старту гра дещо заспокоїлася. Команди перейшли на позиційний футбол зі значним контролем м’яча на своїй половині поля або в центральній зоні. Підопічні Рябоконя, у свою чергу, намагалися атакувати широко й час від часу загострювали гру за рахунок флангів.

Намагаючись хоч якось переломити перебіг зустрічі, гостям вдалося забити другий м’яч. Однак на цьому гольова феєрія закінчилася. «Десна» перемогла 3:2 і на мажорній ноті завершила перший етап підготовки.

Тепер на гравців «Десни» очікують два дні відпочинку, після чого команда вирушить на тренувальний збір до Полтави.

Голи: Мостовий (31), Фаворов А. (39), Галенков (75) – Дорошенко (9, пен.), (88).

Джерело: прес-служба ФК «Десна»

Ще статті по темі

Back to top button