ФК "Десна"

«Десна» програла лідеру Першої ліги

У центральному матчі дев’ятого туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги зійшлися одноосібний лідер цьогорічних змагань київський «Арсенал – Київ» і віце-чемпіон минулорічної першості – чернігівська «Десна». Минулого сезону чернігівці двічі обіграли «канонірів» із загальним рахунком 7:2.

Проте зараз саме кияни ще жодного разу не зазнали гіркоти поразок від своїх суперників і лише двічі зігравши унічию.

Матч проходив у передмісті Києва в селищі Щасливе, і від самого початку команди взяли високий темп гри. На 5-й хвилині гри захисник господарів Олексій Майданевич «пристрілявся» до воріт Костянтина Махновського, проте м’яч розминувся з рамкою воріт чернігівської команди.

На 15-й хвилині самовіддано відіграв у захисті капітан «деснянців» Вадим Мельник, кинувшись під удар нападника «канонірів». А на 20-й хвилині шанс відзначитись уже мав півзахисник «сіверян» Олександр Чорноморець, проте м’яч після його удару головою пройшов поруч зі стійкою воріт.

На 26-й хвилині з потужним ударом Іллі Коваленка лише за допомогою чудового сейву зумів справитись голкіпер господарів поля Сергій Ситало. А вже за хвилину його візаві Костянтин Махновський, перериваючи атаку «канонірів» сфолив у карному майданчику. З «одинадцятиметрової» позначки Артем Старгородський зумів відкрити рахунок у матчі, розвівши м’яч та голкіпера по різних кутах воріт. Після пропущеного голу чернігівська «Десна» відразу додала в атакувальних діях, намагаючись виправити своє становище у цьому матчі.

На 42-й хвилині гри після рикошету від Вадима Мельника другий м’яч мало не залетів у ворота «Десни», однак фортуна цього разу усміхнулася нашій команді. Слід зазначити, що обидві команди всю першу половину матчу грали у відкритий футбол, а ось рахунок на табло до свистка на перерву так і залишився 1:0 на користь господарів поля.

По перерві «деснянцям» будь-що потрібно було відігратися, і саме на це націлював свою команду головний тренер чернігівців Олександр Рябоконь. Із перших хвилин другого тайму було помітно, що чернігівці націлені на ворота своїх суперників.

Однак на 50-й хвилині нападник «Арсеналу» Олександр Батальський ледь не переграв захисників і голкіпера «Десни», і лише Єгор Картушов завадив другому голу влетіти у сітку власних воріт. На 86-й хвилині Вадим Мельник мало не покарав за піжонство голкіпера «канонірів» Сергія Ситало, проте витиснути максимум з моменту чернігівцям так і не вдалося.

А «стовідсотковий» момент «сіверяни» мали вже в компенсований арбітром час. М’яч після подачі Єгора Картушова потрапив у руку захиснику, який знаходився у власному штрафному майданчику, і суддя вдруге у матчі вказав на позначку одинадцяти метрів.

До м’яча підійшов Леван Арвеладзе, однак переграти голкіпера «Арсеналу» йому не вдалося. Сергій Ситало вгадав напрямок удару нашого півзахисника і тому без проблем спіймав шкіряну кулю до своїх рук. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу господарів поля над чернігівською командою.

Після цієї поразки у чернігівської «Десни» залишається 16 очок. А вже 3 вересня «Десна» проведе свій наступний поєдинок у чемпіонаті. На власному полі «сіверяни» прийматимуть «Черкаський Дніпро».

Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button