ФК "Десна"

«Десна» зіграє з львівськими «Карпатами»

У 5-му турі чемпіонату УПЛ «Десна» прийматиме львівські «Карпати». Ім’я суперника говорить саме за себе, тому особливої мотивації на цей матч підопічні Олександра Рябоконя не потребують. Для «Карпат» поєдинок у Чернігові стане першим на виїзді, адже чотири тури поспіль львів’яни грали свої матчі у рідних стінах.

Матч Десна — Карпати розпочнеться о 17:00. Трансляція матчу розпочнеться о 16:50 на ТК Футбол.

Про це повідомляє ФК «Десна» на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вболівальників футболу в Чернігові розвозитимуть спецрейси

Під час літнього міжсезоння «Карпатам» вдалося утримати основних лідерів. Новий контракт з «левами» продовжили Франсіско Ді Франко, Хорхе Карраскаль та Олег Голодюк. Крім того, львів’яни підписали шістьох нових гравців: Олексія Ковтуна, Германа Пенькова, Олега Бородая, Аді Мегреміча, Кевіна Мендеса та Максима Кучинського.

Щодо втрат «Карпат», то вони не суттєві. Себастьян Рібас поповнив аргентинський «Ланус», Олексій Шевченко перейшов у донецький «Шахтар». Леонід Акулінін та Амбросій Чачуа вирішили припинити співпрацю з львів’янами, а Ніка Сандохадзе був відданий в оренду.

Новий сезон в УПЛ «Карпати» розпочали під керівництвом Олега Бойчишина. Проте у чотирьох стартових матчах «леви» здобули лише чотири очки. Такі невтішні результати призвели до того, що керівництво «Карпат» перед грою з «Десною» несподівано вирішило припинити співпрацю з Олегом Бойчишином. Новим наставником львів’ян призначили португальського фахівця Жозе Мораіша, який відомий тим, що був багаторічним асистентом Жозе Моуріньо та працював з ним у «Реалі», «Порто» та «Челсі». Цікаво, чи зможе «Десна» скористатися рокіровкою на тренерському містку «Карпат» та приборкати норовливих «левів»?

Після історичної перемоги над «Маріуполем», чернігівці дещо збавили хід. В останніх двох матчах «сіверяни» зазнали поразок. Якщо поразка від лідера – «Олександрії» сприйнялася адекватно, то поразка від «Чорноморця» залишила багато запитань, ніж відповідей. За нічийної гри, «Десна» пропустила прикрий гол після стандарту. «Карпати» знаходяться майже у подібній ситуації. Львів’яни втратили перемогу над «Олімпіком» (2:2) та поступилися «Зорі» (0:1).

«Десна» і «Карпати» – сусіди по турнірній таблиці. «Леви» з чотирма очками знаходяться на восьмій сходинці у турнірній таблиці, а «сіверяни» з трьома очками на дев’ятій. Безвиграшна серія зіграє не на руку обом клубам, бо гравцям доведеться докласти максимум зусиль, щоб здобути позитивний результат. А ось вболівальники виграють від цієї ситуації, адже є шанс, що обидві команди продемонструють видовищний та бойовий футбол у Чернігові.

Не допоможе «левам» у матчі з «Десною» Катрієль Санчес. Нападник «Карпати» тренуються поки за індивідуальною програмою. Радісна звістка надійшла із тренувального табору «сіверян». Єгор Картушов нарешті відновився після важкого ушкодження і вже тренується у загальній групі. Особливим це протистояння буде для двох гравців «Десни» — Андрія Гітченка та вихованця львівського футбол — Андрія Якиміва, які свого часу захищали кольори «Карпат». Крім того, нинішній голкіпер «Карпат» Максим Кучинський у 2011 році захищав ворота «Десни», тому для нього цей матч теж стане особливим.

Чи зможе «Десна» перервати безвиграшну серію та здобути першу домашню перемогу? Хочете дізнатися відповідь на це запитання? Тоді приходьте на стадіон ім. Гагаріна і підтримайте команду рідного міста!

Орієнтовні старторві склади команд:

«ДЕСНА»: Паст, Братков, Гітченко, Огіря, Коберідзе, Мостовий, Д. Фаворов, Філіппов, Банасевич, Волков, Хльобас.

«КАРПАТИ»: Кучинський, Мірошніченко, Мегреміч, Федецький, Лебеденко, Вербний, Ербес, Мякушко, Ді Франко, Карраскаль, Швед.

Ще статті по темі

Back to top button