ФК "Десна"

ФК «Десна» у Прем’єр-лізі

У передостанньому 33-му турі чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги чернігівська «Десна» мала змогу в домашньому поєдинку оформити вихід до елітного вітчизняного дивізіону.

Для цього «сіверянам» потрібно було не програти столичній «Оболоні – Бровар», тим самим за тур до завершення цьогорічної першості стати недосяжними для переслідувача в особі рівненського «Вереса».

Вже з перших хвилин матчу стало зрозуміло, що чернігівські футболісти вийшли зарядженими на боротьбу. Протягом всього першого тайму саме господарі володіли ініціативою та раз-по-раз змушували захист та голкіпера «Оболоні» докладати чимало зусиль, аби залишити свої ворота в недоторканності.

У середині першої половини гри лише самовіддана гра на лінії власних воріт нападника киян Корольчука не дозволила «деснянцям» відкрити рахунок у матчі. Проте під завісу першого тайму чернігівцям все ж вдалося втілити свою перевагу у забитий м’яч. На 43-й хвилині, після стрімкої атаки, Денис Фаворов увірвався до штрафного майданчика гостей та віддав точний пас на залишеного без опіки Іллю Коваленко, який зумів точним пострілом відкрити рахунок у матчі.

По перерві «Оболонь» зусиллями Євгена Шевченка вже на 47-й хвилині зуміла відновити рівновагу і додати інтриги у матчі. Нападник гостей зумів «перестрибнути» нашого захисника та пробити головою у дальню «дев’ятку» «Десни».

Цей гол став несподіванкою для чернігівських футболістів і «на куражі» саме кияни могли забити ще. Хвилин 10 знадобилося «сіверянам», щоб прийти в себе і знову заграти в свою гру. А вже на 58-й хвилині Євген Чепурненко потужним ударом по центру воріт знову вивів свою команду вперед. У другому таймі команди заграли в атакувальний відкритий футбол і гострі моменти виникало біля обох воріт.  А на 80-й хвилині «Оболонь – Бровар» знову зрівняла рахунок. Гол у ворота «деснянців» забив Денис Скакун, тим самим змусивши вболівальників чернігівської команди понервувати за результат матчу до самого фінального свистка арбітра. Однак чернігівська «Десна»  зуміла здобути важливе очко і тим самим вперше в своїй історії вийти до української  Прем’єр-ліги.

Ще статті по темі

Back to top button