ФК "Десна"

ФК «Десна» зіграє з «Полтавою»

У Чернігові на стадіоні ім.. Ю. Гагаріна 30 жовтня о 15:00 відбудеться 19-й тур чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги.

У центральному матчі туру «Десна» на власному полі прийматиме другу команду чемпіоната — «Полтаву». Важливість цього поєдинку розуміють всі, адже між собою зустрічаються претенденти на підвищення у класі. «Сіверян» влаштує лише перемога, бо це дозволить підопічним Олександра Рябоконя на відстані одного очка наблизитися до свого суперника.

Минулий тиждень для «Десни» став знаковим. «Сіверяни» повторили свій рекорд у Кубку України і вдруге в історії потрапили до 1/4 фіналу. Ще быльш значні зміни відбулися і в житті клубу. Новим президентом «Десни» став бізнесмен і політик — Володимир Левін. Володимир Ілліч оголосив найголовніше завдання на цей сезон — вихід до УПЛ. Така заява нового президента повинна мотивувати і надихати чернігівських футболістів на звершення у поєдинку з «Полтавою».

«Полтава» зараз «на ходу». Підопічні Анатолія Безсмертного виграли два останніх матчі у чемпіонаті. Під «гарячу» руку потрапив «Рух» (1:0) і «Гірник-Спорт» (4:0). Крім того, полтавці мали більше часу на підготовку до гри з «Десною», адже вони не грали посеред тижня у Кубку України.

Цікавим фактом є те, що у складі «Десни» виступає гравець, який раніше захищав кольори «Полтави» — Денис Фаворов. На жаль, Денис відновлюється після травми і не прийме участі у цьому матчі. Всі шанси зіграти проти «сіверян» має голкіпер — Максим Кучинський, який у сезоні 2010/11 виступав за «Десну».

«Полтава» і «Десна» зустрічалися між собою дев’ять разів. Статистика свідчить про мінімальну перевагу полтавців. «Полтава» здобула чотири перемоги, а «сіверяни» — три. Ще у двох матчах була зафіксована нічия. Різниця забитих і пропущених м’ячів — 10:8 на користь полтавців.

Останній матч між обома командами відбувся 22 липня у Полтаві. Тоді господарям вдалося здобути мінімальну перемогу над «Десною» (2:1). На гол Фаворова, «Полтава» відповіла точними ударами Дегтярьова і Савіна.

Чи зможуть «сіверяни» помститися «Полтаві» за прикру поразку у першому колі та наблизитися до свого найближчого конкурента за друге місце? Відповідь на це питання дізнаємось вже незабаром.

Візитна картка суперника чернігівської «Десни»:

«Полтава» за футбольними мірками досить молода команда. Вона була створена у 2007 році за сприянням Полтавської міської ради та мера міста Андрія Матковського.

З 2007 року «Полтава» виступала у групі «Б» другої ліги. У дебютному сезоні полтавський футбольний клуб посів 11-е місце. У наступному сезоні «Полтава» зайняла 2-е місце і отримала право на вихід до Першої ліги у перехідному матчі. Але вона поступилася білоцерківському «Арсеналу» і залишилася у другій лізі.

У сезоні 2009/2010 «Полтава» зайняла 3-е місце. Того ж року, клуб майже не припинив свого існування. Але завдяки місцевій владі був збережений і продовжив своє існування у другій лізі.

За підсумками сезону 2010/2011 команда посіла друге місце. Але в матчі за вихід у Першу лігу поступилася «Сумам» і знову залишилася у Другій лізі.

Та вже у наступному сезоні «Полтава» стала переможцем своєї групи і без перешкод вийшла до Першої ліги, де виступає і нині.

Джерело: ФК «Десна»

Ще статті по темі

Back to top button