ФК "Десна"

Футбольний «трилер» у Чернігові: неочікуваний фінал гри «Десни»

Чернігівська «Десна» нарешті остаточно повернулася до Чернігова. На домашній арені в рамках 5-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги «сіверяни» приймали команду «Колос» з Ковалівки.

З перших хвилин матчу при відчутній підтримці вболівальників на рідних трибунах чернігівські футболісти намагалися діяти досить агресивно. Проте і перше попередження вже на 6-й хвилині гри отримав саме «деснянець» Олександр Волков за грубу гру проти суперника в центрі поля. А вже на 10-й хвилині стрімка атака чернігівців закінчилася точним потужним ударом Євгена Чепурненка із-за меж штрафного майданчика гостей.

А вже за хвилину Олександр Волков подвоїв рахунок прицільно пробивши в самісінький кут воріт ковалівців. Після шаленого початку гри чернігівська «Десна» заграла «на куражі». Раз-по-раз атаки господарів завершувалися небезпечними ударами по воротах Антона Яшкова. Футболісти «Колоса» явно не були готові до такого розвитку подій.

На 24-й хвилині вихід сам-на-сам не реалізував Олександр Філіппов, пробивши в голкіпера гостей. Останні 10-15 хвилин першої половини гри більше атакувальних дій проглядалося в діях футболістів «Колоса», які будь-що намагалися ще до перерви скоротити відставання у рахунку. Однак на 40-й хвилині матчу після подачі Євгена Чепурненка зі штрафного та точного пострілу Олександра Філіппова, лише сейв голкіпера ковалівців. А вже за дві хвилини Олександр Волков спромігся отримати жовту картку за симуляцію, яка для нього виявилася вже другою у матчі. Залишившись у меншості «деснянці» змушені були грати вже більш обережно, приділяючи значно уваги захисту власних воріт.

По перерві головний тренер гостей зробив одразу три заміни, підсиливши напад своєї команди. Саме це й одразу принесло свої дивіденти – на 48-й хвилині гри саме ковалівці зуміли забити швидкий м’яч. Зробив це півзахисник гостей Євген Задоя після рікошету від ноги захисника «деснянців».

На 54-й хвилині гри вихід чернігівців «три в три» на ворота суперників прямо перед карним майданчиком гостей з порушенням правил зупинили захисники. Потужний постріл зі штрафного Євгена Чепурненка з великими проблемами зумів парирувати голкіпер «Колоса». У другому таймі обидві команди грали у відкритий футбол. І вже на 59-й хвилині рахунок на табло став рівним – 2:2. Голом у воротах Костянтина Махновського відзначився нападник ковалівців Олександр Бондаренко.

А на 73-й хвилині вже шокуючі цифри для чернігівських вболівальників з’явилися на табло. «Дублем» за «Колос» зумів відзначитись Євген Задоя, вивівши свою команду вперед.

На останніх хвилинах гри вже чернігівська «Десна», граючи весь другий тайм в меншості, вимушена була йти «ва-банк», щоб бодай зрівняти рахунок у матчі. На 88-й хвилині новачок «Десни» Денис Безбородько мав чудовий момент зрівняти рахунок. Після прицільного удару головою нашого нападника м’яч потрапив в штангу воріт гостей і вийшов за лицеву лінію.

Фінальний свисток арбітра зафіксував першу «домашню» поразку «Десни» в цьогорічній першості. Після п’яти зіграних матчів у «деснянців» залишилося 9 очок, проте чернігівська команда опустилася аж на сьому сходинку у турнірній таблиці.

20746909_1962544444028763_742839752_o

Свій наступний поєдинок чернівська «Десна» проведе також на домашній арені.

20733170_811014332404769_1796299334_n

Вже у неділю, 13 серпня, в гості до «сіверян» вчергове завітають «Балкани» з Одещини.

Дмитро Дриганов

Фото — Альона Макаренко

Ще статті по темі

Back to top button