ФК "Десна"

Вирiшальний матч: «Десна» зіграє з «Інгульцем»

Сьогоднi пройде вирiшальний матч 33-го туру у Першiй лiзi. Зіграє чернiгiвська «Десна» з «Iнгульцем» в селищi Петрове. Початок матчу о 17:30, про це повідомляє офіційний сайт ФК «Десна».

На «сіверян» чекає серйозне випробування — петровський «Інгулець». Цей поєдинок стане центральним у 33-му турі. Між собою зіграють третя та четверта команда Першої ліги, а розділяє їх лише очко. Важливість цього матчу розуміють всі, адже на кону — боротьба за вихід в УПЛ та медалі чемпіонату.

Не даремно керівництво ПФЛ на центральний матч туру запросило бригаду арбітрів з УПЛ. Саме досвідченому Костянтину Труханову довірили судити протистояння між «Інгульцем» і «Десною», адже тема суддівства викликає найбільше нарікань у Першій лізі.

У минулому турі «сіверяни» розгромили корабелів із рахунком — 3:0. А ось «Інгулець» несподівано поступився «Гірнику-Спорту» (0:2) і подарував чернігівцям надію на медалі та вихід в еліту вітчизняного футболу. Тепер обидві команди зійдуться у головному протистоянні цього сезону, яке стане грандіозним дійством наприкінці чемпіонату. Цікаво, що Інгулець із 41 очком та різницею м’ячів +24 є найкращим за результатами домашніх матчів, а Десна із 32 очками – одноосібно найкраща за виїзними зустрічами. До того ж, маючи 63 голи в активі, “сіверяни” претендують на звання найрезультативнішої команди сезону 2017/18, а у Інгульця звання найнепробивнішого учасника Першої ліги – всього 17 пропущених м’ячів.

Цей матч може стати пам’ятним для двох гравців «Інгульця» – захисника Ігора Солдата та півзахисника Олексія Павелька (29 матчів, 4 голи), які свого часу виступали за «Десну». Крім того, нападник петровців Ніка Січінава — вихованець чернігівської «Юності» і має шанс зіграти проти своїх земляків.

На жаль, перед грою з «Інгульцем» у «сіверян» серйозні кадрові втрати. Через травми не допоможуть «Десні» Андрій Слінкін та Єгор Картушов. Суперник теж залишився без двох гравців напередодні важливого матчу. Через ушкодження не зіграє Артур Новотрясов, а Олександр Кучеренко пропускатиме цю гру через дискваліфікацію.

Чи зможе «Десна» у надважливому поєдинку здолати «Інгулець» та претендувати на УПЛ? Відповідь на це запитання дізнаємось вже незабаром…

Історія протистоянь:

На офіційному рівні «Інгулець» і «Десна» зіграли між собою лише три поєдинки. У минулому сезоні команди вперше зустрілися 8 жовтня 2016 року. Тоді у Києві (грали на Оболонь-Арені) «сіверяни» святкували перемогу. Переможним голом на 4-ій хвилині відзначився Денис Фаворов. Наступний матч було зіграно 13 травня 2017 року – наприкінці матчу підопічні Олександра Рябоконя «вирвали» перемогу у Петровому із рахунком — 2:1. Остання зустріч між обома командами відбулася 16 жовтня 2017 року на стадіоні ім. Гагаріна. Тоді чернігівці та петровці розійшлися «миром» — 0:0. Різниця забитих і пропущених — 3:1 на користь «сіверян».

Візитна картка суперника чернігівської «Десни»:

Клуб був заснований 2013 року під назвою «Агрофірма П’ятихатська» у смт. Володимирівка. У першому ж сезоні команда стала срібним призером чемпіонату Кіровоградської області. У 2014 році закінчилося будівництво стадіону в Петрове, а також будівництво двох штучних полів в селі Володимирівка. В лютому 2015 року відбулося перейменування футбольного клубу з «АФ-П’ятихатська» на «Інгулець». В сезоні 2015/16 команда розпочала професійні виступи в Другій лізі чемпіонату України з футболу. За підсумками сезону команда посіла третє місце і вийшла до Першої ліги.

Досягнення «Інгульця»:

Володар Кубка України серед аматорів — 2014
Срібний призер чемпіонату України серед аматорів — 2014
Чемпіон Кіровоградської області — 2014
Володар Кубка Кіровоградської області – 2014
Срібний призер Кіровоградської області – 2013
Володар Кубка губернатора Дніпропетровщини – 2013
Володар Кубка Жовтих Вод – 2013
Володар Об’єднаного Кубка (в ньому зійшлися володар Кубка Миколаївської області та переможець Кубка губернатора Дніпропетровської області)
Володар Кубка голови Петрівської райдержадміністрації — 2013
Срібний призер турніру «UFI & Zorya-Cup» — 2014
Переможець всеукраїнського відбіркового турніру до 9-го розіграшу Кубку Регіонів УЄФА — 2014
Бронзовий призер Другої ліги — 2015/2016

Ще статті по темі

Back to top button