ФК "Десна"

Вперше в чемпіонаті України спрацювали відеопомічники: гол «Десни» скасували після повтору

Поєдинок 19-го туру української Прем’єр-ліги ознаменувався для донецького «Шахтаря» відразу двома неординарними подіями. Вперше на матчі «гірників» застосовувалася система відеодопомоги арбітрам. Крім того, Тарас Степаненко, який виводив команду на поле з капітанською пов’язкою, провів 300-й офіційний матч за «Шахтар».

Сама зустріч також вийшла неоднозначною. Луїш Каштру, пам’ятаючи про майбутній матчі-відповідь 1/16 Ліги Європи з «Бенфікою», випустив експериментальний склад. П’ятова не виявилося навіть в запасі, а Тайсон і Марлос, наприклад, почали гру на лавці запасних. Візаві португальця, Олександр Рябоконь, випустив зі старту декількох новачків. Це і Тамм, і Арвеладзе, і Тотовицький, екс-гравець саме «Шахтаря».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» знову здобула перемогу в Туреччині

Все це принесло свої плоди, які для глядачів виявилися не дуже приємними на смак. По одному удару в площину завдали суперники в першому таймі. Найнебезпечнішим був постріл Тете на 38-й хвилині, але з цим ударом впорався голкіпер. А якщо говорити в загальному, то перевага «Шахтаря» була беззаперечною, проте за відсутності основних креативників у «гірників» не виходили їх фірмові атаки. Тому «Десна» цілком успішно відбивалася і намагалася контратакувати.

А після перерви сталася історична для української Прем’єр-ліги подія. На 59-й хвилині гості розіграли кутовий, пішов простріл у штрафну. М’яч опинився у Філіппова, той відпасував назад на Гуцуляка, який ударом під дальню штангу послав м’яч у сітку. 18-річний Анатолій Трубін виглядав дуже засмученим — це був перший гол, пропущений ним в УПЛ. Але втрутився горезвісний ВАР. І, як показав відеоповтор, втрутився не дарма: Філіппов прийняв м’яч в метровому офсайді. Тож взяття воріт не було зараховано. Вперше в історії українського футболу — за допомогою системи ВАР!

Луїш Каштру тут же кинув у бій основні сили, які в компенсований час здобули-таки 3 очка для «Шахтаря». Слід зазначити, що комбінація була відмінною. Її почав Марлос пасом п’ятою, продовжили Мораес і Тайсон, а завершив Марлос знову ж таки, ударом п’ятою! Відзначимо, що в чотирьох поєдинках чемпіонату «Десна» не забила «Шахтарю» жодного разу, пропустила 5 м’ячів і всі — від бразильців! Ось така карма у чернігівської команди в поєдинках з «гірниками».

1:0 — команда Луїша Каштру продовжує лідирувати в турнірній таблиці з 53-ма очками, а в четвер зіграє в матчі-відповіді 1/16 Ліги Европви в Лісабоні з «Бенфікою». У «Десни» 33 бали і 4-е місце. У суботу команда приймає «Маріуполь» в рамках 20-го туру УПЛ.

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button