Новини

Літати на Місяць тепер може будь-хто

Нарешті Moon Express отримала дозвіл Федерального управління цивільної авіації США на відправку космічного апарата на Місяць. Зауважимо, що це перша приватна компанія, якій видано такий дозвіл – досі приватні компанії не літали нікуди далі за орбіту Землі.

Запустити космічний апарат Moon Express збирається вже в 2017 році на ракеті, яку розробляє компанія Rocket Labs. Moon Express планує виграти оголошений Google конкурс із першим призом у 20 мільйонів доларів. Для цього її апарат повинен проїхати по Місяцю не менше 500 метрів і надіслати відео до кінця 2017 року.

Потім Moon Express має на меті розвивати інфраструктуру на Місяці, щоб підприємцям із Землі було простіше почати там бізнес. Крім того, в планах компанії є видобуток корисних копалин на Місяці, а також розміщення там обсерваторії.

Moon Express заснована ще в 2010 році. Її інженери створили посадковий модуль, який з орбіти Землі повинен за допомогою своїх двигунів долетіти до Місяця і спуститися на нього. У 2014 році компанія успішно вивідує модуль MX-1.

У 2017 році компанія SpaceX планує перший пілотований політ на орбіту Землі, а в 2018-му – розпочати марсіанську місію.

Ще статті по темі

Back to top button