Надзвичайні події

21-річна господиня розпалила грубу бензином (Фото)

Впродовж декількох днів на території Чернігівської області вогнеборці ліквідували чимало пожеж, що виникли з причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення.

Про це ЧЕline повідомили в управлінні ДСНС України у Чернігівській області.

Так, 26 січня о 14:05 до Служби порятунку «101» у Ічнянському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку, що по вул. Воскресінській у районному центрі.

О 14:12 пожежу було локалізовано, а о 14:30 — ліквідовано. Під час гасіння не допущено розповсюдження вогню на інші кімнати оселі.

Причиною пожежі послужила те, що 21-річна господарка, всупереч вимогам правил пожежної безпеки намагалася розтопити опалювальну грубу бензином.

Вогнем пошкоджено перекриття на площі 2 кв.м та майно.

Цього ж дня о 16:26 в одному з приватних господарств у с. Дібрівне Городнянського району сталася пожежа літньої кухні.

Як з’ясувалося, причиною пожежі послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем та дерев’яним перекриттям будівлі. Проте, одним з головних чинників виникнення пожежі послужило те, що господарі до початку експлуатації опалювального приладу не прочистили димар від сажі.

Вогнем пошкоджено перекриття на площі 5 кв.м.

Повідомлення про пожежу житлового будинку у с. Іванівка Чернігівського району надійшло о 19:40.

О 20:25 рятувальники локалізували, а о 20:45 остаточно ліквідували загоряння.

Причиною пожежі послужило те, що в азбестоцементному димарі з’явилися тріщини через які жарини потрапили на дерев’яні конструкції перекриття й спричинили їх займання.

У с. Киселівка Менського  району, що за  15 км від райцентру, о 23:55 виникла пожежа житлового будинку сталася.

Рятувальники о 00:15 займання локалізували, а о 00:30 ліквідували.

Її причиною послужило надмірне перегрівання опалювальної печі. Вогнем пошкоджено перекриття на площі 3 кв.м.

27 січня о 01:15 до рятувальників Менського району надійшов виклик про пожежу у селі Покровське.

Вогнеборці пожежу о 01:35 локалізували, а о 01:50 ліквідували.

Причиною загоряння послужила відсутність безпечної протипожежної відстані від опалювальної печі до дерев’яної стіни будинку. Вогнем пошкоджено стіну на площі 1 кв.м.

Рятувальники УДСНС України у Чернігівській області вкотре закликають населення: щоб лихо не прийшло до Вашої оселі, слідкуйте за протипожежним станом приладів опалення, електрообігрівачів, дотримуйтеся правил безпеки під час користування ними. Печі, димарі слід своєчасно очищати від сажі, а у разі появи тріщин, необхідно терміново їх замуровувати.

Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.

Ще статті по темі

Back to top button