Надзвичайні події

Атрошенко розповів про ситуацію в Чернігові

Мер Чернігова Владислав Атрошенко розповів про ситуацію в Чернігові станом на 11 березня:
«Цієї ночі Чернігів пережив досить серйозне авіабомбардирування. Застосовуються бомби 500 кілограм. Про це сказав міський голова Чернігова Владислав Атрошенко у своєму відеозверненні.
Ситуація з водою
За його словами, повністю знищена дитяча бібліотека біля стадіону імені Гагаріна. Було пряме влучення авіабомби між бібліотекою та трибуною в магістральну мережу 500-міліметрів холодного водопостачання. Доки переключали мережу по іншому трафіку, щоб подати воду по іншому трафіку, довелося повністю відключити подачу води на місто. Наразі включена перша підстанція насосна і поступово, щоб не було гідроудару, наповнюється система. Далі буде підключена третья підстанція біля Епіцентру для того, щоб забезпечити більш стале водопостачання по всьому місту.
Ситуація з електроенергією
Як каже Владислав Атрошенко, наразі є дуже серйозні проблеми. Перебита в районі ТЕЦ магістральна електромережа 110 кіловольт. Для того, щоб місто отримало стабільне електропостачання потрібно відновити одну фазу в двух прольотах між опорами 110 кіловольт. Це досить серйозна робота. Сподіваюся, що протягом доби під обстрілом російських військ ця робота буде зроблена і місто відновить електропостачання. Сьогодні «Обленерго» застосовує максимум зусиль для того, щоб під’єднатися до загальноукраїнської мережі.
Ситуація з газом
Сьогодні працівники «Чернігівгазу» під прикриттям військових намагаються варить ділянку 10 метрів. Знищена магістральна газова мережа з високим тиском 3 мегапаскаль. Сподіваюсь, сьогодні до вечора ця мережа буде заварена. Це дозволить відновити газопостачання на приватний сектор і в цілому стабілізувати по Чернігову.
Ситуація з ТЕЦ
ТЕЦ має дві магістралі. Перша теплова магістраль (ТМ1 так звана) — знищена на значній ділянці і її відновити — це робота приблизно на тиждень. Зараз відновлюється магістральна мережа №2. Вона фактично на сьогодняшній день в робочому стані, але вона «завоздушена». Тому що значні обсяги теплоносія були втрачені, туди зайшло повітря. Сьогодні зробляться всі технічні заходи, щоб «развоздушити» систему і теплоносій температурою 40-45 градусів пішов в місто Чернігів.
«Загальна ситуація досить складна. Але працівники ЖКГ, «Чернігівгазу», «Обленерго», «ТЕЦ» докладають всіх зусиль, щоб місто не лишилося повністю критичної інфраструктури і дуже важливих засобів до існування. Ми вистоїмо».

Ще статті по темі

Back to top button