Надзвичайні події

Чернігівець сів за кермо авто п’яним і скоїв ДТП

31 січня близько другої дня один з екіпажів патрульної поліції отримав інформацію, що на перехресті вулиць Козацької та Інструментальної сталася дорожньо-транспортна пригода – зіткнулися автомобілі Daewoo Lanos та ГАЗель. Постраждалих немає.

Прибувши на місце, патрульні з’ясували, що водій автомобіля Daewoo під час здійснення повороту не надав переваги зустрічному транспортному засобу, в результаті чого сталося зіткнення.

Під час спілкування з 36-річним водієм поліцейські звернули увагу на наявні в нього зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянина доставили до медичного закладу для проходження огляду на підтвердження або спростування факту алкогольного сп’яніння.

Лікар підтвердив підозри патрульних, водій виявився п’яним.

Охоронці порядку встановили, що водій Daewoo не вперше сідає за кермо напідпитку.

В серпні 2018 року суд позбавив його права керування транспортними засобами саме через те, що він керував авто в стані алкогольного сп’яніння.

Патрульні склали на громадянина два адміністративні протоколи: за ч. 2 ст. 130 (повторне протягом року керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння), ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Подальшу долю водія вирішуватиме суд.

222

Ще статті по темі

Back to top button