Надзвичайні події

Чернігівка про теракт у Мюнхені: містом виють сирени і літають гелікоптери

У Мюнхені біля торгового центру сьогодні, 22 липня, близько шостої години вечора за місцевим часом невідомі розпочали стрілянину. Є поранені та вбиті.

ЧЕline зв’язався з чернігівкою Мариною (прізвище вона просила не вказувати), яка нині живе та навчається в Мюнхені, щоб отримати коментар з приводу стану безпеки в німецькому місті.

Дівчина мешкає неподалік місця пригоди (Olympia-Einkaufszentrum), але цього вечора вирішила піти в гості до подруги. «Олімпія» добре відома всім навколишнім жителям. Проте сьогодні жваве та веселе місце перетворилося на справжнє пекло.

«Сирен дуже багато, літають гелікоптери, з відкритих вікон звідусіль чути теленовини. Однак, що саме коїться – в місцевих новинах пояснюють мало», — емоційно коментує дівчина.

За її словами, у новинних джерелах кількість вбитих різниться – від трьох до шести. З’явилося офіційне повідомлення на твіттері поліції Мюнхена – шість загиблих.

Наразі в місті оголошений надзвичайний стан, усім жителям радять залишатися вдома і не виходити на вулицю. Поліція розпочала спецоперацію – шукають терористів. За чутками, це троє чоловіків.

Станом на 22 годину 45 хвилин терористів ще не знайшли.

Громадський транспорт не працює. Пересуватися центром складно. Нині запустили онлайн-хештег про безпеку #offenetüre — наявність у центрі міста безпечних місць, де мюнхенці можуть перечекати, якщо не можуть дістатися додому. Люди налякані, в шоковому стані. Також поліціянти просять водіїв звільнити шляхи від машин у північній частині міста. Евакуювали головний вокзал міста. Усіх медиків просять їхати та надавати допомогу в клініці Швабінга – саме туди звозять усіх потерпілих.

Ще статті по темі

Back to top button