Надзвичайні події

Чернігівщина у вогні: протягом вихідних рятувальники ліквідували 11 пожеж в природних екосистемах

Не дивлячись на неодноразові застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сміття та сухої рослинності, населення продовжує нехтувати заходами безпеки.

Як результат, з початку березня на Чернігівщині внаслідок неконтрольованого спалювання сміття та сухостою виникло 53 пожежі в природних екосистемах та 4 у житловому секторі громадян. Лише протягом минулих вихідних пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано 11 пожеж в екосистемах на загальній площі 263 га.

Про це ЧЕline ДСНС України у Чернігівській області.

Завдяки оперативному втручанню рятувальників не допущено розповсюдження вогню на лісові масиві, житловий сектор, об’єкти державної або приватної власності.

Так, 11 березня о 14:25 біля села Нова Гребля Прилуцького району на полі одного з сільгосптовариств сталася пожежа пожнивних залишків кукурудзи та сухої трави на площі 200 га. Причиною пожежі послужило необережне поводження з вогнем особи, яка наразі встановлюється.

Наступного дня о 19:00 з цієї ж причини на відкритій території біля села Данівка Козелецького району виникла пожежа сухої трави на загальній площі 50 га.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг. Самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачає накладення штрафних санкцій. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути непередбачуваних наслідків.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button