Надзвичайні події

Чернігівські піротехніки ДСНС знищили 30 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війн

09 квітня о 10:45 і об 11:30 фахівцями групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області знищено 30 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посеред вулиці в Прилуках знайшли два снаряди

Три артилерійські снаряди на відкритій території в межах м. Ніжин виявили напередодні «чорні археологи». Про небезпечні знахідки люди сповістили рятувальників. Піротехніки ДСНС, які прибули за викликом ідентифікували небезпечні знахідки, як артилерійські снаряди калібром 45 мм. При додатковому обстеженні прилеглої території рятувальники виявили ще арсенал боєприпасів, зокрема 24 артилерійські снаряди калібром 45 мм та 2 ручні гранати РГ-42 та РГД-33. Вибухонебезпечні предмети в кількості 29 одиниць вивезли спецавтомобілем у визначене місце за межами населеного пункту та знищили.

Цього ж дня о 08:00 до Служби порятунку «101» у Чернігівському районі надійшло повідомлення від жителів смт Седнів про те, що на відкритій території поблизу населеного пункту було виявлено предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний. Сапери ДСНС, які прибули за викликом встановили, що це артилерійський снаряд калібром 152 мм. Його також було знищено у встановленому порядку.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button