Надзвичайні події

Чернігівські правоохоронці затримали шістьох іноземців, які перебували у розшуку

Упродовж 2016 року на території Чернігівської області затримано 6 осіб, які переховувалися від правоохоронних органів іноземних держав.

Проведено екстрадиційну перевірку та забезпечено фактичну передачу компетентним органам іноземних держав 2 осіб.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області .

Стосовно 8 осіб така перевірка проводиться і на даний час.

Як раніше повідомлялося, за дорученням прокуратури області співробітниками  УСБУ в області затримано громадянина Російської Федерації, якого з 2014 року оголошено в міжнародний розшук для притягнення до кримінальної відповідальності  за організацію незаконного збройного формування або участі в ньому, проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності   (ч. 2 ст. 208, ст. 205-3 КК Російської Федерації), що відповідає кримінальним правопорушенням, передбаченим ч. 2 ст. 260, ст. 258-3 КК України.

Згідно з інформацією Інтерполу обвинувачений, перебуваючи на території Сирійської Арабської Республіки, протягом 2013-2014 років з метою участі в антидержавному незаконному збройному формуванні «Джейш аль-Мухаджирин валь-Ансар» проходив навчання в таборі бойовиків «Шейх-Сулейман» (м. Алеппо, Сирія), де здобув знання та практичні навички в тактиці та стратегії ведення бойових дій. Зокрема, навчався користуванню різними видами зброї, вибухонебезпечними засобами та пристроями, проходив фізичну та психологічну підготовку тощо.

Наразі прокуратурою області завершено екстрадиційну перевірку.

Генеральною прокуратурою України вирішується питання про його видачу іноземній державі або відмову в ній.

Ще статті по темі

Back to top button