Надзвичайні події

Чернігівці грають із вогнем: рятувальники просять згадати правила безпеки

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 1 пожежу на торфовищі, 1 пожежу настилу в лісі та 6 пожеж на відкритих територіях загальною площею близько 3 га.

Про це ЧEline повідомили в ДСНС у Чернігівській області.

8 серпня о 6:00 в урочищі «Замглай» Ріпкинського району на відкритій території сталася пожежа торфу площею 0,055 га. До місця пригоди прибули рятувальники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 5 чоловік особового складу та 1 одиниці техніки. За допомогою пожежної мотопомпи пожежу 14:15 було остаточно ліквідовано.

Того ж дня о 16:15 до Служби порятунку «101» у Семенівському районі надійшло повідомлення про пожежу настилу в лісі ДП «Семенівське лісове господарство» біля с. Карповичі.

На місце пригоди оперативно були залучені відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 5 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки, 26 співробітників, 2 одиниці пожежної і пристосованої техніки, трактор із плугом від лісового господарства, а також 1 одиниця техніки та 5 співробітників від агролісгоспу. Спільними діями пожежу на площі 0,6 га о 18:40 було ліквідовано.

Пожежі сухої рослинності та сміття внаслідок необережного поводження громадян із вогнем виникали на відкритих територіях у Ріпкинському, Козелецькому, Чернігівському районах і м. Чернігів.

Рятувальники застерігають – в умовах високого та надзвичайного класів пожежної небезпеки не кидайте непогашені недопалки та сірники, а також не розводьте багаття під час перебування в екологічних системах. На жаль, ігнорування такими застереженнями призводить до того, що на Чернігівщині щодобово реєструється 5-6 пожеж.

Нагадаємо, на Чернігівщині встановлено найвищий, п’ятий, клас пожежної небезпеки.

Ще статті по темі

Back to top button