Надзвичайні події

Чи існує ризик повені на Чернігівщині

Унаслідок нестійкого температурного режиму в низці населених пунктів Чернігівської області простежується підвищення рівня води, про це повідомляють фахівці Чернігівського обласного центру з гідрометеорології на офіційній сторінці в Facebook.

«Триватиме подальше затоплення й утримування води на заплавах р. Десни біля м. Новгород-Сіверського, с. Моровська з порушенням транспортного сполучення з окремими селами в Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському районах та утримання затоплення заплави річки Снов і переливу автодороги місцевого значення в Чернігівському районі (рівень небезпеки – жовтий)», – повідомляють фахівці Чернігівського обласного центру з гідрометеорології на офіційній сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині до деяких населених пунктів ускладнено проїзд через підтоплення

За словами речниці ГУ ДСНС у Чернігівській області Ніни Луценко, наразі ситуація з підтопленням в області контрольована.

«Подібна ситуація формується щороку – вода підтоплює низку населених пунктів області. Наразі фахівці служби ДСНС проводять моніторинг, вивчають ризики, також ми контактуємо з місцевими старостами, які інформують про перебіг подій. 

Якщо буде необхідність надавати допомогу населенню, ми підготовлені, маємо всю необхідну техніку, завдяки якій матимемо можливість проводити евакуацію, доправлення продовольства та ліків, а також надавати необхідну допомогу на запит населення.

Наразі ситуація контрольована», – прокоментувала для ЧЕЛАЙН речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області Ніна Луценко.

Журналіст Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button