Надзвичайні події

Директора російського інформагентства знайшли мертвим

Засновника російського інформаційного агентства «Новий Регіон» Олександра Щетиніна сьогодні, 28 серпня, знайшли мертвим.

Як повідомили у прес-службі столичного главку Нацполіції, повідомлення про виявлення тіла надійшло до Подільського управління поліції близько півночі.

«На балконі виявили чоловіка із вогнепальним пораненням голови. За попередніми висновками судмедексперта, смерть наступила у період із 20:00 до 21:30», — зазначили в НП.

«З’ясувалося, що уродженець Російської Федерації, 1962 р.н., кілька років жив у Києві, був директором Інтернет-видавництва. Під час огляду місця події правоохоронці вилучили стріляну гільзу, травматичний пістолет, магазини до нього та передсмертну записку. Двері у квартиру були зачинені, обстановка у помешканні не порушена», — повідомили у поліції.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою правовою кваліфікацією — «самогубство».

Поліція Києва розглядає в якості основних версій загибелі журналіста Олександра Щетініна самогубство і його професійну діяльність.

Про це заявив начальник міської поліції Андрій Крищенко. За його словами, обставини події вказують на те, що Щетинін вчинив самогубство.

«Проте до завершення всіх експертиз і встановлення всіх фактів поліція розслідуватиме справу як справу про навмисне вбивство», — зазначив він.

Щетинін мешкав у Києві з 2005 року.  У 2014 році відмовився від російського громадянства, згодом вступив до Національної спілки журналістів України.

Тіло Олександра на балконі виявили його друзі, які прийшли привітати його з днем народження.

«Олександр сидів на стільці з вогнепальним пораненням в голову, під стільцем лежав пістолет. За інформацією з достовірних джерел, справу поки розглядають як самогубство, оскільки одному з близьких Олександр відправив електронного листа, в якому повідомлялося про намір накласти на себе руки».

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button